Μίνα Γκάγκα: Τρίτη δόση για όλους και δωρεάν τα μονοκλωνικά και όλα τα φάρμακα για τον κοροναϊό

Αισιόδοξα μηνύματα για τον τερματισμό της πανδημίας του κοροναϊού με την πρόσφατη θετική εισήγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου στον γενικό πληθυσμό και εξαιρετικά ενθαρρυντικά αποτελέσματα στις μελέτες που σχετίζονται με την παραγωγή φαρμάκου.

Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, "δεν είμαστε τρομακτικά μακριά από τον στόχο εμβολιασμού του 70 με 80% του ενήλικου πληθυσμού. Νομίζω ότι έχει γίνει μια πολύ καλή κάλυψη. Σαφώς θέλουμε μεγαλύτερη. Αυτή τη στιγμή στη Βόρεια Ελλάδα έχουμε 157 διασωληνωμένους και από αυτούς τρείς (3) είναι εμβολιασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι ένα ποσοστό 92% είναι μη εμβολιασμένοι όταν ήδη οι μισοί περίπου από τους ενήλικες έχουν εμβολιαστεί.

Είναι πολύ μεγάλη ασπίδα το εμβόλιο για να το αφήσουμε και να μην το κάνουμε. Νομίζω ότι είμαστε πολύ καλύτερα από εκεί που ήμασταν πέρυσι. Πέρυσι δεν ήταν κανείς εμβολιασμένος και στη Βόρεια Ελλάδα αυτό ήταν ένα πάρα πολύ βαρύ τίμημα".



Περισσότερα: news247

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου