Βόρεια Κορέα: Με κουπόνια και κρέας μαύρων κύκνων προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κρίση

Από την εκτύπωση κουπονιών ως αντικατάσταση των μετρητών έως την εκτροφή μαύρων κύκνων προκειμένου το κρέας τους να καταναλωθεί από τους πολίτες, η Βόρεια Κορέα αναγκάζεται να στραφεί σε ασυνήθιστες λύσεις για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα και τις ελλείψεις σε τρόφιμα με τα σύνορα να παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Με τη συγκομιδή να φθάνει στο τέλος της, οι διεθνείς παρατηρητές λένε ότι η επισιτιστική και οικονομική κατάσταση στη Βόρεια Κορέα παραμένει επικίνδυνη, και υπάρχουν ενδείξεις ότι αυξάνεται το εμπόριο και ότι λαμβάνει μεγάλα φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της Κίνας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έχει εκδώσει εντολές ζητώντας να διασφαλιστεί κάθε κόκκος ρυζιού και να επικεντρωθούν όλες οι προσπάθειες στη γεωργία. Οι πληροφορίες δόθηκαν χθες σε κεκλεισμένων των θυρών κοινοβουλευτική ακρόαση, σύμφωνα με βουλευτές που ήταν παρόντες στην ενημέρωση.Περισσότερα: protothema

About Viernes

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου