Αντιδράσεις για το "εμφυλιοπολεμικό" πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν για τον Μίκη: Πολέμησε τον Δεκέμβρη

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν σήμερα Πέμπτη, καθώς έχει τίτλο για τον Μίκη Θεοδωράκη: Πολέμησε τον Δεκέμβρη…Αναφορά στη συμμετοχή του Μίκη Θεοδωράκη στα Δεκεμβριανά, που είναι η έναρξη της εμφύλιας σύρραξης, λίγο μετά την απελευθέρωση από τους Ναζί.

Όπως γράφει η εφημερίδα "με το επιτύμβιο επίγραμμα που ο ίδιος θα επιθυμούσε να χαραχτεί στον τάφο του αποχαιρετάμε τον μεγαλοφυή συνθέτη που έντυσε μουσικά τα όνειρα και τους αγώνες του ελληνικού λαού για ελευθερία και δημοκρατία".

"Έχεις μπροστά σου ένα βίο μοναδικό σε διάρκεια, πολυσχιδή πλούτο και χυμώδη δημιουργικότητα και τι επιλέγεις να αναδείξεις; Τη νεανική συμμετοχή σε μια βίαιη εμφύλια σύγκρουση που οδήγησε στην ήττα, τον θάνατο και την τραγωδία. Ο ασφαλέστερος δείκτης του μέτρου των αξιών σου: μικρότητα, στειρότητα, παρελθοντολογία και εχθροπάθεια".

Γιατί ο τίτλος της ΕφΣυν

Ο τίτλος της εφημερίδας πάντως δεν είναι αυθαίρετος, έστω και αν επιλογή δεν είναι φυσικά αθώα, καθώς πριν από έξι χρόνια, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξη τύπου με αφορμή το νέο ανέβασμα το 2015 του έργου "Του νεκρού αδερφού", ότι στον τάφο του θέλει να γραφτεί η φράση "Πολέμησε το Δεκέμβρη".



Περισσότερα: thetoc

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου