Σε αναστολή καθηκόντων από σήμερα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Μέχρι σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου μπορούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι να λάβουν την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου του κοροναϊού, σε εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Ως γνωστόν ο νόμος αφορά τις δημόσιες, ιδιωτικές και δημοτικές δομές και μονάδες υγείας με τον φορέα να είναι εντεταλμένος να επιβάλλει το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Επίσης, από σήμερα, Τετάρτη, ενεργοποιείται και η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες.

Οι πρόνοιες του νόμου

Για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, εμβολιάζεται υποχρεωτικά κατά της Covid-19 όλο το προσωπικό των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό). Το προσωπικό πρέπει να έχει λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση έως τις 16 Αυγούστου 2021, η δε ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο.



Περισσότερα: dikaiologitika

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου