Κοροναϊός - Ελλάδα: Μίνι lockdown και στο Ρέθυμνο - Παράταση σε Ηράκλειο και Χανιά

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Κρήτη, καθώς σε και τρίτη περιφερειακή ενότητα επιβάλλεται μίνι lockdown για την αναχαίτιση της διασποράς του κοροναϊού. H κυβέρνηση, όπως δημοσιεύτηκε και σε ΦΕΚ, έκανε δεκτή την πρόταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και θα τεθούν σε ισχύ μέτρα και στο Ρέθυμνο.

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, από σήμερα Τετάρτη 18 Αυγούστου, στις 6 το πρωί, έως και την Τετάρτη 25 Αυγούστου τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα του μίνι lockdown και στο Ρέθυμνο.

Τα μέτρα είναι:

Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας των πολιτών (από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί) με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας και

Απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο σε Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο -όπως και σε όλη την επικράτεια- απαγορεύονται οι εκδηλώσεις σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο όταν οι παρευρισκόμενοι ξεπερνούν τους 20. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση του μίνι lockdown που ισχύει σε Ηράκλειο και Χανιά. Η παράταση ισχύει έως και τις 25 Αυγούστου οπότε θα επανεξεταστεί η κατάσταση από τους ειδικούς.Περισσότερα: newsit

About Viernes

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου