Δ.Κούβελας: Εάν εμβολιαστεί μεγάλος πληθυσμός δημιουργούνται μεταλλάξεις

Στη μεγάλη διαδήλωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, που έγινε στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή, συμμετείχε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας.

Ο καθηγητής δήλωσε ότι εάν εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δημιουργούνται μεταλλάξεις, οι οποίες ουσιαστικά αποδυναμώνουν τα εμβόλια, κάτι που ουσιαστικά μπορεί να δικαιολογήσει και το λόγο που έχουμε τόσα πολλά κρούσματα παρόλο που έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

«Άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι σε επικίνδυνες ομάδες, δηλαδή πολύ νέοι, είναι υγιείς, είναι παιδιά και γενικώς δεν κινδυνεύουν από τον κοροναϊό, είναι υπερβολή να τους εμβολιάσουμε. Και δεν είναι υπερβολή γιατί υπάρχουν δυνητικές παρενέργειες, τις οποίες όλοι λίγο πολύ τις φοβόμαστε, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία δεν είναι οι παρενέργειες, είναι η κατάσταση στην οποία έχουμε σήμερα οδηγηθεί. Είναι πρώτον ότι εάν εμβολιαστεί σήμερα μεγάλος πληθυσμός δίνεται η δυνατότητα μεταλλάξεων που ουσιαστικά παρακάμπτουν την άμυνα μας και στη συνέχεια αυτούς για τους οποίους έγινε το εμβόλιο, αυτούς τους ευάλωτους συνανθρώπους μας να μην μπορούμε να τους προστατεύσουμε πια».



Περισσότερα: theepochtimes

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου