Φωτιά Εύβοια: Εκκενώθηκαν Πευκί, Βουλίκι, Γούβες και Αρτεμίσιο - 3.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Εξαιρετικά δύσκολη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια, όπου μαίνονται ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα  Η κατάσταση παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι, όταν το πύρινο μέτωπο πέρασε την κορυφογραμμή και πλέον κατακαίει πυκνό πευκοδάσος, απειλώντας το χωριό Καστρί.

«Στο βόρειο μέτωπο η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Όλα τα χωριά βρίσκονται σε πολύ επικίνδυνο καθεστώς. Δίνεται μάχη σε πολλούς οικισμούς, επίγεια και εναέρια», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ο κ. Σπανός τόνισε ότι περίπου 3.000 πολίτες χρειάστηκε να φιλοξενηθούν είτε σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής, είτε σε οργανωμένους χώρους.

Πρόσθεσε ότι περισσότερες από 200 οικογένειες έχασαν τις κατοικίες τους, ενώ μέχρι στιγμής δεν διατρέχει κίνδυνο η Ιστιαία.

Εντολή προς τους κατοίκους των περιοχών Πευκί, Βουλίκι, Γούβες και Αρτεμίσιο να εγκαταλείψουν άμεσα τους συγκεκριμένους οικισμούς με κατεύθυνση την Ιστιαία έδωσε λίγο πριν από τις 10:30 το πρωί της Κυριακής η Πολιτική Προστασία μέσω του 112, καθώς η φωτιά στην περιοχή μαίνονται ανεξέλεγκτα.



Περισσότερα: Cnn

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου