Φωτογράφος έσωσε δύτη από επίθεση καρχαρία χρησιμοποιώντας drone (video)

Την ζωή ενός δύτη έσωσε ένας φωτογράφος ο οποίος θέλησε να καταγράψει την θάλασσα από ψηλά με την χρήση ενός drone.

Αντί για αυτό κατέγραφε έναν δύτη που βρέθηκε στο στόχαστρο ενός καρχαρία. 

Ο φωτογράφος Μάτ Γούντς σήκωσε ψηλά  το  Mavic 2 Zoom (drone) το οποίο σάρωνε από ψηλά τον ωκεανό. Παρατήρησε κάποια ψάρια και λίγο ποιο πέρα έναν καρχαρία. Αν και μάλλον ο καρχαρίας αρχικά είχε στοχεύσει τα ψάρια, εν τούτης εκεί κοντά ήταν και ένας δύτης.

Ο Δύτης είχε μόνο ένα καμάκι  και φάνηκε να ζορίζετε. Όταν ο φωτογράφος κατάλαβε ότι τα πράγματα δυσκολεύουν, κάλεσε την ακτουλακή και με την βοήθεια του drone απομάκρυναν τον κόσμο από την παραλία και έσωσαν τον δύτη.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ματ στην ανάρτηση του:

Αποφάσισα να πάω για μια τελευταία πτήση και μόλις βγήκα είδα αυτόν τον καρχαρία Mako να κάνει κύκλους γύρο από έναν δύτη. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε στην αρχή και στη συνέχεια είδα τον δύτη να χρησιμοποιεί το όπλο Speer για να κρατήσει τον καρχαρία μακριά. Ο καρχαρίας ήταν πιθανότατα μετά το ψάρι, αλλά φαινόταν αρκετά δραστήριος. Καλέσαμε τους @bondilifeguards @harriesbondi και καθάρισαν το νερό καθώς υπήρχαν πολλοί κολυμβητές και σέρφερ έξω. Ας ελπίσουμε ότι βοηθήσαμε και είμαι χαρούμενος που είδα έναν καρχαρία!

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου