Κρήτη: Διασώθηκε ζευγάρι τουριστών - Ανατράπηκε η βάρκα τους, κολύμπησαν για ώρες στην τρικυμία, πέρασαν τη νύχτα σε σπηλιά

Σώθηκε το ζευγάρι που αγνοούνταν σε θαλάσσια περιοχή νότια του Ηρακλείου ενώ νέα στοιχεία για την περιπέτεια που βίωσαν το σαββατοκύριακο, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο 45χρονος άνδρας με καταγωγή από την Μεσαρά, ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια και εργάζεται ως πιλότος ελικοπτέρου, έδειξε μεγάλη αποφασιστικότητα και τεράστιο ψυχικό σθένος, αφού κατάφερε να κολυμπήσει για ώρες ώστε να φτάσει στη Μονή Κουδουμά και να ζητήσει βοήθεια για την 39χρονη Γερμανίδα σύντροφο του η οποία είχε μείνει πίσω σε μια σπηλιά.

Οι δυο τους το Σάββατο, αφού ανατράπηκε η βάρκα τους μέσα στη θαλασσοταραχή, κατάφεραν κολυμπήσουν, να σκαρφαλώσουν σε βράχια και να παραμείνουν σε μια βραχοσκεπή.

Tην Κυριακή ο 45χρονος άνδρας, δεδομένων των βελτιωμένων καιρικών συνθηκών, κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι τη Μονή Κουδουμά, για να ζητήσει βοήθεια ενώ η 39χρονη έμεινε μόνη στην εν λόγω σπηλιά κοντά στη Μονή. Άμεσα ενημερώθηκε το Λιμενικό, σκάφη του οποίου μετέβησαν αμέσως στο σημείο για να την παραλάβουν, με την επιχείρηση απεγκλωβισμού της να ολοκληρώνεται επιτυχώς.



Περισσότερα: iefimerida

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου