Αστρικά ίχνη στον ουρανό της Αιτωλοακαρνανίας

Ο νόμος της Αιτωλοακαρνανίας εκτός από τις μοναδικές περιοχές που διαθέτει και αναδεικνύονται σταδιακά, διατηρεί επίσης από τους πιο σκοτεινότερους ουρανούς της χώρας μας.

Τα αστρικά ίχνη (star trails) που προβάλλουν οι φωτογραφίες της ανάρτησης έγιναν λήψη από τον Δρυμώνα Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας σε υψόμετρο 1200 μέτρων, κατά τη διάρκεια της εξόρμησης στις 10&11 Ιουλίου 2021 των μελών της Αστρονομικης και Αστροφυσικής Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας- Α.Α.Ε.Δ.Ε. και του παραρτήματος των Ιωαννίνων “Ανδρομέδα”.

Όπως μας εξηγεί  ο πρόεδρος της ΑΑΕΔΕ Κίμων Παπαθανασόπουλος, τους καλοκαιρινούς μήνες μας δίνεται ευκαιρία λόγο των φιλικών θερμοκρασιών στην ύπαιθρο καθώς είναι και η περίοδος διακοπών, να έρθουμε σε επαφή με τη φύση είτε στη θάλασσα είτε στο βουνό τη μέρα αλλά και τη νύχτα. Σε ένα σκοτεινό μέρος της περιοχής μας αλλά και στο μέρος των διακοπων μας, σε μια ανέφελη και ασέληνη βραδιά μακριά από τα φώτα της πόλης, μπορούμε να θαυμάσουμε τα χιλιάδων αστέρια που μας περιβάλλουν. Μπορούμε να διακρίνουμε και πλανήτες ανάμεσά τους, όπως ο Δίας και ο Κρόνος (όπου αυτή την περίοδο φαίνονται μετά τις 11:30 το βράδυ),καθώς και την Αφροδίτη που την προλαβαίνουμε μισή ώρα με τρία τέταρτα μετά την δύση του Ηλίου, με το χαρακτηριστικό γνώρισμα ότι το φως των πλανητών δεν τρεμοπαίζει όπως συμβαίνει με το φως των άστρων που ταξιδεύει από πολύ πιο μακριά για να φτάσει στα μάτια μας.



Περισσότερα: agriniopress

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου