Τύποι εκκριμάτων της μύτης και τι δείχνουν για την υγεία σας

Η εύρεση των σωστών συμπτωμάτων, μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να γίνει η σωστή διάγνωση για το κρυολόγημα ή τη γρίπη. Και είναι όλα σχετικά με το χρώμα και το ιξώδες του εκκρίματος της μύτης. Με την εξέταση τους, μπορείτε να διαπιστώσετε τι πάει λάθος με την υγεία σας και στη συνέχεια να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Παρακάτω θα μάθετε τους 9 διαφορετικούς τύπους εκκρίματος που υπάρχουν και τι δείχνουν για την υγεία σας.

9 Διαυγές και ρευστό

Αν η ρινική βλέννα είναι διαυγής και ρευστή, αυτό σημαίνει πως είστε υγιείς. Αυτός ο τύπος βλέννας σας βοηθά να απαλλαγείτε από ρύπους και σκόνη. Περιέχει πρωτεΐνες και αντισώματα που καταπολεμούν τους ιούς και τα βακτηρίδια που μπορεί να εισέλθουν στα ρουθούνια. Αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι ένα σημάδι αλλεργίας, ειδικά αν νιώθετε φαγούρα στη μύτη και φτερνίζεστε.

8 Διαυγές και παχύρευστο

Αυτός ο τύπος βλέννας θεωρείται σημάδι χρόνιας αλλεργίας. Βουλώνει τη μύτη και μπορεί να έχετε πρησμένους ρινικούς ιστούς. Μια επίσκεψη σε έναν ωτορινολαρυγγολόγο ή και σε έναν αλλεργιολόγο, μπορεί να λύσει το πρόβλημά σας.

7 Λευκό

Αυτό το έκκριμα εμφανίζεται όταν έχετε ένα κοινό κρυολόγημα. Το λευκό χρώμα οφείλεται στην απώλεια υγρασίας μέσα στη μύτη, γεγονός που καθιστά την βλέννα λευκή και «θολή» στο χρώμα.

6 Κίτρινο

Αν παρατηρήσετε πως υπάρχει κίτρινο χρώμα, καλύτερα να ξεκουραστείτε και να πιείτε πολλά υγρά. Πρόκειται για ένα σαφές σημάδι κοινού κρυολογήματος. Η κίτρινη απόχρωση οφείλεται στα νεκρά λευκά αιμοσφαίρια που καταπολεμούν τον ιό και εισέρχονται στη βλέννα μόλις ολοκληρώσουν την πρωταρχική τους λειτουργία.

5 Πράσινο

Η πράσινη βλέννα θεωρείται σύμμαχος στην καταπολέμηση του κρυολογήματος. Είναι ένα σημάδι ότι το σύστημα προσπαθεί να απαλλαγεί από τη λοίμωξη. Ωστόσο, αν τα συμπτώματα διαρκούν περισσότερο από 10 ημέρες, επισκεφθείτε έναν γιατρό, καθώς μπορεί να είναι βακτηριακή λοίμωξη.

4 Ροζ ή κόκκινο

Το ροζ μπορεί να είναι ένα όμορφο χρώμα, αλλά σίγουρα δεν είναι καλό σημάδι. Αυτό είτε σημαίνει ότι έχετε τραυματιστεί (για παράδειγμα, έχετε μια σπασμένη μύτη) είτε έχετε φυσήξει τη μύτη σας πολύ σκληρά. Είτε έτσι είτε αλλιώς, επισκεφθείτε έναν γιατρό αν η ροή του αίματος δεν σταματά μετά από μισή ώρα ή αν καταλάβετε πως υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα. Επίσης, αν ένα μικρό παιδί βιώνει μια ρινορραγία όπως αυτή, επισκεφθείτε αμέσως τον παιδίατρό σας.

3 Καφέ

Το καφέ χρώμα εμφανίζεται όταν στεγνώσει το παλιό αίμα στο σύστημά σας, ή αν έχετε εισπνεύσει βρωμιά. Ο καθαρισμός των ρουθουνιών με σπρέι θαλασσινού νερού, μπορεί να βοηθήσει σε αυτήν την περίπτωση.

2 Σχεδόν μαύρο

Αν δεν καπνίζετε, τότε το να έχετε μαύρα εκκρίματα, ίσως είναι σημάδι μυκητιακής λοίμωξης στο σύστημά σας.

1 Κολλώδες, με άσχημη μυρωδιά και αποχρωματισμένο

Πρόκειται πιθανότατα για σημάδι χρόνιας ιγμορίτιδας. Το συνεχόμενο πρήξιμο των λαρυγγικών και ρινικών ιστών, παράγει πάρα πολλή βλέννα, με αποτέλεσμα αυτό το είδος εκκρίματος. Συνιστάται να επισκεφτείτε έναν ωτορινολαρυγγολόγο αν τα αντιβιοτικά ή οι άλλες θεραπείες για λοιμώξεις και ιούς, δεν βοηθάνε.

Επιπλέον:

Αν οι εκκρίσεις είναι λευκές, πράσινες ή κίτρινες, είναι πιθανό να έχετε ρινική καταρροή. Η καταρροή είναι ένα σημάδι κρυολογήματος ή μόλυνσης και θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας αν τα συμπτώματα επιμείνουν για περισσότερο από 2 εβδομάδες.



Πηγή: tilestwra

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου