Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Εκπροσωπώ τη Νιγηρία και την Ελλάδα» - Τα ιστορικά ρεκόρ, οι πανηγυρισμοί, η επιστροφή στην Αθήνα

Επικός, ανυπέρβλητος, συγκλονιστικός, συγκινητικός.

Τα επίθετα περισσεύουν, οι λέξεις μοιάζουν ωστόσο «φτωχές», για να αποδώσουν το μεγαλείο του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που είναι πλέον «και με τη βούλα» ο... βασιλιάς στη θέση του «βασιλιά» Λεμπρόν Τζέιμς, καθώς οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στο δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, με το πρώτο να χρονολογείται στο 1971 και την εποχή που με τα «Ελάφια» αγωνιζόταν ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ!

Το τελικό 105-98 του 6ου τελικού και το συνολικό 4-2  στη σειρά των τελικών με τους Σανς δεν συνοδεύτηκε μόνο από τους 50 πόντους του «Greek Freak», αλλά και με μία σειρά από ρεκόρ, που μας κάνουν να μιλάμε για μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις όλων των εποχών στην ιστορία του ΝΒΑ. Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο:

- Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σημειώνει τουλάχιστον 40 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 μπλοκ σε αγώνα των τελικών.

- Μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν (1993) και ο Αντετοκούνμπο έχουν καταφέρει να σημειώσουν 20 πόντους σε μια περίοδο στα NBA Finals.




Περισσότερα: protothema

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου