Φονικός καύσωνας στον Καναδά: Σχεδόν 500 νεκροί - Aφάνισε έως και 1 δισ. θαλάσσια πλάσματα

Σχεδόν 500 άνθρωποι νεκροί από τον «θερμικό θόλο» που χτύπησε τον Καναδά - Ο υδράργυρος έφτασε, τις προηγούμενες ημέρες, έως και τους 50 βαθμούς - Πώς έγινε αντιληπτός ο θάνατος του τρομακτικού αριθμού θαλάσσιων ζώων στις καναδικές ακτές

Μπροστά σε ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα βρέθηκε ο πλανήτης. Θερμοκρασίες-ρεκόρ εξέπεμψαν σήμα κινδύνου για το μέλλον, τη στιγμή που η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα από τα κορυφαία θέματα στην προγραμματική ατζέντα Συνόδων ανάμεσα σε ξένους ηγέτες.

Ύστερα από τον φονικό καύσωνα στον Καναδά, με τον υδράργυρο να δείχνει ακόμη και 50 βαθμούς Κελσίου, ειδικοί εκφράζουν φόβο περί αφανισμού έως και 1 δισ. θαλάσσιων ζώων.

Η καταστροφή αυτή εκτιμάται ότι συντελέστηκε στις ακτές του Καναδά, την τελευταία εβδομάδα. Όπως επισημαίνεται από τους ειδικούς, τα οικοσυστήματα δεν διαθέτουν την ανθεκτικότητα για τόσο ακραίες θερμοκρασίες.

Ο «θερμικός θόλος», όπως επισημαίνεται συγκεκριμένα στη βρετανική εφημερίδα Guardian, «χτύπησε» τον δυτικό Καναδά και τις βορειοδυτικές πολιτείες της Αμερικής δημιουργώντας για τουλάχιστον ένα πενθήμερο καύσωνα, ενώ το θερμόμετρο έδειχνε στις περισσότερες περιοχές γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η επίμονη ζέστη που υπολογίζεται ότι έχει κοστίσει τη ζωή σε έως και 500 ανθρώπους στη Βρετανική Κολούμπια, ευθύνεται και για τις εκατοντάδες δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή.Περισσότερα: protothema

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου