Στέφανος Τσιτσιπάς: Συγκινεί με ανάρτησή του - «Πέντε λεπτά πριν αρχίσει ο τελικός του Roland Garros, πέθανε η γιαγιά μου»

Συγκίνηση προκάλεσε η ανάρτηση του Στέφανου Τσιτσιπά καθώς λίγο πριν αρχίσει ο τελικός στο Roland Gaross απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, η γιαγιά του έφυγε από τη ζωή.

Με αυτή την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό θέλησε να μας δείξει και να μας πει ότι στην ζωή δεν υπάρχει μόνο η νίκη ή η ήττα και πως δεν είναι τα πάντα ένας πανηγυρισμός αλλά απλά στιγμές. Το σημαντικότερο είναι οι άνθρωποι που έχουμε στην ζωή μας και ότι σπουδαίο μας δίνουν σε αυτή όσοι περνούν και μένουν η φεύγουν.

Ποιο συγκεκριμένα έγραψε:

«Η ζωή δεν είναι μόνο η νίκη ή η ήττα. Πρόκειται για την απόλαυση κάθε στιγμής της ζωής, είτε μόνος είτε με άλλους. Ζώντας μια ουσιαστική ζωή, χωρίς δυστυχία και κατάντια. Το να σηκώνεις τρόπαια και να γιορτάζεις τις νίκες είναι κάτι, αλλά όχι τα πάντα. Πέντε λεπτά πριν μπω στο κορτ η αγαπημένη μου γιαγιά έχασε τη μάχη της για τη ζωή. Μια σοφή γυναίκα, της οποίας η πίστη στη ζωή και η προθυμία να δίνει και να προσφέρει, δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλου ανθρώπου που έχω συναντήσει. Είναι σημαντικό να έχουμε περισσότερους ανθρώπους σαν αυτήν, σε αυτόν τον κόσμο. Επειδή άνθρωποι σαν αυτήν, σε κάνουν ζωντανό. Σε κάνουν να ονειρεύεσαι»

Ολοκληρώνοντας και αφιερώνοντας το βραβείο στην γιαγιά του, είπε: «Θα ήθελα να πω ότι ανεξάρτητα από την ημέρα, την περίσταση ή την κατάσταση, αυτό είναι αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτήν, και μόνο σε αυτήν. Σε ευχαριστώ που μεγαλώσατε τον πατέρα μου. Χωρίς αυτόν δεν θα ήταν δυνατό».

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου