Εμβόλιο Pfizer: 42χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο με μυοκαρδίτιδα

Την ώρα που τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα πάνω στο εμβόλιο της Astrazeneca, μελέτη της Ιατρικής Σχολής Αθηνών «φώτισε» τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας που μελετώνται ως πιθανές παρενέργειες των mRNA εμβολίων

Για το εμβόλιο της Pfizer, για την μυοκαρδίτιδα και την περικαρδίτιδα, υπάρχουν αναφορές και στη χώρα μας, 25-27 περιστατικά, τα οποία όμως δεν έχουν όλα σαφώς συσχετισθεί.

Το σοβαρότερο από τα 25 ύποπτα περιστατικά αφορά σε μια νεαρή γυναίκα από την Πάτρα.

Στην Πάτρα καταγράφηκε ένα ακόμη ύποπτο περιστατικό μυοκαρδίτιδας σ’ έναν νεαρό άντρα. Το περιστατικό όπως εξηγεί στο MEGA ο θεράπων γιατρός ήταν ήπιο.

«Υπήρξε μια υποψία πριν από μερικούς μήνες για κάποιο τέτοιο περιστατικό αλλά δεν μπορεί ν’ αποδειχθεί ότι ευθύνεται το εμβόλιο. Πάντως πρόκειται για πολύ ελαφριά μυοκαρδίτιδας η οποία είχε πολύ καλή κλινική εξέλιξη», είπε ο Περικλής Νταβλούρος, Διευθυντής καρδιολογικής κλινικής Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου.

Κίτρινη κάρτα προς διερεύνηση έχει αποστείλει όμως και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας για έναν 42χρονο άντρα που εμφάνισε μυοκαρδίτιδα λίγες ημέρες μετά το εμβόλιο της Pfizer.



Περισσότερα: in.gr

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου