Εμβόλιο ή απόλυση το νέο μέσο πίεσης της κυβέρνησης

 

Παρά τις μεγάλες κορόνες για το πρόγραμμα «Ελευθερία» (σ.σ. Γαλάζια και μη) το τείχος ανοσίας στη χώρα καθυστερεί χαρακτηριστικά (ενδεικτικά οι χθεσινές δηλώσεις του Μάριου Θεμιστοκλέους), με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να εξαπολύσει ακόμη μια επίθεση προς τους πολίτες, βάζοντας μπρος τις μηχανές της «ατομικής ευθύνης» και απειλώντας με απολύσεις.

Τη βρόμικη δουλειά ανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος, μέσω της ΕΡΤ, ξεκαθάρισε ότι οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα να απολύσουν εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τη στιγμή που η χώρα και ο κόσμος της εργασίας «βράζει» για το κατάπτυστο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση».

Πετώντας το μπαλάκι της ευθύνης εξ ολοκλήρου στους πολίτες και συνδέοντας εμμέσως όσους αποφασίσουν να μην κάνουν το εμβόλιο με συνωμοσιολόγους και αρνητές ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε «χθες ήρθε στο γραφείο μου ένας μεγάλος ξενοδόχος και μου έθεσε το ζήτημα ότι ένα μικρό κομμάτι του προσωπικού δεν θέλει να εμβολιαστεί. Καταλήξαμε ότι θα πρέπει να ενημερώσουμε τους εργαζομένους ότι για την ασφάλεια της επιχείρησης θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι και όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, θα πρέπει να αναλάβει και τις συνέπειες της αποφάσεως του. Δεν μπορεί μια επιχείρηση να κινδυνεύει να κλείσει επειδή ένας υπάλληλος θέλει να ασκήσει το, δήθεν δικαίωμά του, να μην εμβολιαστεί. Στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση».



Περισσότερα: efsyn

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου