Κοροναϊός - Πορτογαλία: Σαρώνη η μετάλλαξη «Δέλτα» - Αδειάζουν τα ξενοδοχεία, γεμίζουν τα νοσοκομεία

Στο τουριστικό θέρετρο Αλγκάβρε της Πορτογαλίας οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 30 βαθμούς. Οι Γερμανοί τουρίστες όμως, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, έχουν πάθει ψυχρολουσία και άρον άρον μαζεύουν ήδη τις βαλίτσες της επιστροφής. 

O Zοάο Φερνάντες, επικεφαλής της τουριστικής υπηρεσίας της ευρύτερης περιοχής, κάνει λόγο για "βαρύ πλήγμα" στον πορτογαλικό τουρισμό. Η ανησυχία του έγκειται στο ότι το γερμανικό επιδημιολογικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ κατατάσσει πλέον την Πορτογαλία στις περιοχές υψηλού κινδύνου μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού. Έτσι πολλοί Γερμανοί τουρίστες αποφάσισαν να διακόψουν τις διακοπές τους και να επιστρέψουν στη Γερμανία την Τρίτη ώστε να αποφύγουν την υποχρεωτική καραντίνα.

Ήδη πριν από μια εβδομάδα και η Μεγάλη Βρετανία είχε κατατάξει την Πορτογαλία στη "μαύρη λίστα" των επικίνδυνων χωρών, δεδομένου ότι αποτελεί προσφιλή προορισμό Βρετανών τουριστών. Ο Φερντάντες φοβάται ότι το γερμανικό παράδειγμα πιθανώς να ακολουθήσουν και άλλες χώρες, όπως η Ελβετία ή η Αυστρία.

Γεμίζουν τα νοσοκομεία

Πράγματι η εικόνα που παρουσιάζει η Πορτογαλία τις τελευταίες μέρες είναι ανησυχητική. Ενώ τα ξενοδοχεία αδειάζουν, τα νοσοκομεία γεμίζουν. Οι ασθενείς με κορωνοϊό αυξήθηκαν σε 477 την Κυριακή, εκ των οποίων οι 116 νοσηλεύονται στην εντατική. Τόσο υψηλά ήταν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Πορτογαλία τον περασμένο Απρίλιο. 



Περισσότερα: protothema

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου