Αυτός είναι ο Έλληνας που μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο (Video)

Η ανθρωπότητα χρειάζεται μεγάλες καινοτομίες και ανοιχτή σκέψη, προκειμένου να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις του 21ου αιώνα και να έρθει πιο κοντά στις απαντήσεις των μεγάλων ερωτημάτων που μας απασχολούν.

Τέτοιες προκλήσεις είναι η επιβίωση των αστροναυτών στα μεγάλα διαστημικά ταξίδια τους, η μακροπρόθεσμη επιβίωση τους σε ένα «εχθρικό» περιβάλλον όπως είναι αυτό του πλανήτη Άρη, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που αποτελεί και το μεγάλο πρόβλημα της εποχής μας, αλλά και η απάντηση στο ερώτημα πώς προέκυψε η ζωή στη Γη.

Για όλα αυτά, οι ανακαλύψεις και οι συνεχείς έρευνες ενός Έλληνα επιστήμονα, φέρνουν την ανθρώπινη γνώση ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη πιθανών λύσεων αλλά και απαντήσεων!

Πρόκειται για τον Δρ. Κωνσταντίνο Γιαπή, Καθηγητή του Τμήματος Χημείας και Χημικών Μηχανικών του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνιας Caltech, το οποίο διακρίνεται για τις σημαντικές έρευνες στον τομέα των θετικών επιστημών και της αστροφυσικής, με πολλούς καθηγητές του να έχουν βραβευθεί διεθνώς για την προσφορά τους.

Ο ερευνητής έγινε παγκοσμίως γνωστός το 2017, όταν και βρήκε μια πειστική εξήγηση γιατί  οι κομήτες μπορούν να παράγουν αέριο οξυγόνο γύρω τους, αφού επρόκειτο για ένα από τα μυστήρια του σύμπαντος, ο τρόπος δηλαδή που υπό τόσο ακραίες συνθήκες μπορεί να παραχθεί οξυγόνο, που αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη της ζωής...

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου