SMS στο 13032: Γραπτό μήνυμα με «χρονόμετρο» για τις αγορές στα καταστήματα

Την ώρα που οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο παραμένουν στο «ακουστικό» τους για το πότε θα ανοίξουν, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δρομολογεί ένα μέτρο με έναν νέο 5ψηφιο αριθμό για SMS, ώστε η επαναλειτουργία τους να γίνει με περισσότερη ασφάλεια λόγω της πανδημίας.

Οπως προανήγγειλε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, με το άνοιγμα των καταστημάτων έρχεται και ένας νέος πενταψήφιος αριθμό στον οποίο θα στέλνουν SMS οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους. Η κίνηση αυτή γίνεται για την διευκόλυνση του κλάδου, που ωστόσο περιμένει τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων για το πότε θα μπορέσουν να ανεβάσουν ξανά τα ρολά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο, το νέο νούμερο που οι καταναλωτές θα στέλνουν SMS θα είναι το 13032. Tο αν θα τεθεί σε λειτουργία εξαρτάται από το πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο και αν θα υιοθετήσει το μέτρο η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Αξίζει να σημειωθεί πως ορισμένοι εκ των ειδικών έχουν ήδη ταχθεί για άνοιγμα του λιανεμπορίου μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, τονίζοντας πως μαζί με τα σχολεία, θα έχει προτεραιότητα μετά την άρση του lockdown.



Περισσότερα: iefimerida

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου