Magos Loukos: Αποκλειστική συνέντευξη στον Δορυφόρο


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα τον Μάιο του 92 με καταγωγή από την Σάμο. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός όμως τελικά τον κέρδισε ο κόσμος της μαγείας.

Τον γνωρίσαμε μέσα από τα talent show Mentalist "O Διάδοχος του Uri Geller" kai "Ελλάδα έχεις ταλέντο" όπως μας άφησε έκπληκτους με τα τρικ που μας παρουσίασε. Σήμερα είναι ο ιδρυτής της LoukosEvents και ασχολείται επαγγελματικά με την τέχνη της μαγείας. 

Από πόσο χρονών θυμάσαι τον εαυτό σου να του αρέσει η ταχυδακτυλουργία;

Ανατρέχοντας στα παιδικά μου χρόνια , θυμάμαι χαρακτηριστικά να παρακολουθώ σχεδόν ευλαβικά τις παραστάσεις μάγων στην τηλεόραση και να τις καταγράφω σε βιντεοκασέτα (αγαπημένες εποχές !). Έπειτα, με τις ώρες προσπαθούσα άλλοτε να τους μιμηθώ άλλοτε να βρω μια λογική εξήγηση. Τα πρώτα μου μαγικά τρίκ πάντως ξεκίνησα να τα πραγματοποιώ σαν μαθητής του δημοτικού.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με αυτό;

Θυμάμαι το δώρο γενεθλίων από της θείας μου. Ένα κουτί με μαγικά τρίκ για αρχάριους, στάθηκε η πρώτη αφορμή που με γέμισε με ενθουσιασμό. Έτσι καθιερώθηκε σε κάθε οικογενειακό τραπέζι να παρουσιάζω τρικάκια σε Συγγενείς και φίλους οι οποίοι έμοιαζαν έκπληκτοι. Αυτό μου έδινε έναυσμα να θέλω να παρουσιάσω όλο και καλύτερα πράγματα. Εν συνεχεία, γνώρισα στο παιδικό πάρτυ ενός φίλου μου έναν κλόουν που έκανε και κάποια μαγικά, τον ρώτησα πως μπορώ να ασχοληθώ κι εγώ κι εκείνος μου συνέστησε την ΄΄Ακαδημία Ταχυδακτυλουργών΄΄. Εκεί γνώρισα αξιόλογα άτομα και κάπως έτσι πήραν όλα τον δρόμο τους. Η αρχή είναι πάντα δύσκολη. Πέρναγα ατελείωτες ώρες μελετώντας τρόπους και μυστικά. Ακολούθησαν σεμινάρια από τους καλύτερους μάγους της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Αγαπημένο τρικ

Δύσκολη ερώτηση. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες μαγικών τρικ, αλλά και μέσα στην ίδια κατηγορία κάθε τρικ είναι ξεχωριστό. Εγκυκλοπαιδικά οι κατηγορίες είναι :
  • General Magic
  • Close Up Magic
  • Mentalism
  • Grand Illusions
  • Kids Enteratinment
και συνεχίζουν και οι υποκατηγορίες. Ένα από τα αγαπημένα μου και νομίζω χαρακτηριστικό μου, το οποίο τελειοποίησα το 2015 και είχα την χαρά να το παρουσιάσω στο ‘Ελλάδα έχεις Ταλέντο’ , είναι το
μαγικό στο οποίο καταπίνω 5 κοφτερά ξυράφια και ένα κομμάτι κλωστή και έπειτα βγάζω από το στόμα μου την κλωστή με το κάθε ξυράφι δεμένο σε διαφορετικό σημείο πάνω της.

Έχει συμβεί να μην πετύχει κάποιο τρικ σε βαθμό να μην μπορείς να το σώσεις;

Ένα live show ενέχει πάντοτε αυτόν τον κίνδυνο, ωστόσο ένας έμπειρος και καλά προετοιμασμένος μάγος πρέπει να είναι πάντα έτοιμος να καλύψει τις αναποδιές που θα προκύψουν χωρίς το κοινό να αντιληφθεί το παραμικρό. . Και στους καλύτερους μάγους του κόσμου αναποδιές συμβαίνουν αλλά ο κόσμος ποτέ δεν θα καταλάβει. Έτσι λοιπόν κι έμενα μου έχουν συμβεί αναποδιές στις αρχές μη ανατρέψιμες αλλά μέσα από αυτές γίνεσαι καλύτερος. Πλέον μπορώ να διαχειριστώ τέτοιες καταστάσεις . Μη με ρωτήσεις πως όμως ... Μάγος είμαι! Χαχα


Μια συμμετοχή που σε συναντήσαμε ήταν στο show Mentalist "O Διάδοχος του Uri Geller" Λίγα λόγια για αυτή την συμμετοχή;

Τι να πρωτοπώ για αυτήν την τεράστια εμπειρία! Ήταν η πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση σε ηλικία 17 χρονών. Είχα ήδη ξεκινήσει να κάνω τις πρώτες μου παραστάσεις σε παιδικά πάρτι. Οι συμμετοχές για την εκπομπή είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί και με βασάνιζε αρκετές μέρες η σκέψη να δηλώσω κι εγώ συμμετοχή. Το είδα σαν μια μεγάλη πρόκληση. Δήλωσαν συμμέτοχη αρκετοί μάγοι και off camera έγινε μια πρώτη διαλογή. Όταν μου ανακοίνωσαν ότι επιλέχθηκα μέσα στους 11 καλύτερους της Ελλάδας και θα συμμετάσχω στο show, η χαρά μου ήταν απερίγραπτη και ταυτόχρονα το άγχος τεράστιο. Η συγκεκριμένη εκπομπή με βοήθησε πάρα πολύ στην μετέπειτα πορεία μου. Καθημερινά έπρεπε να είμαι συνεπής τόσο στις πρόβες όσο και στις υποχρεώσεις μου στο σχολείο. Γνώρισα καταξιωμένους συναδέλφους μέσα σε αυτή την εκπομπή και βοηθήθηκα αρκετά. Ήμουν ο βενιαμίν της παρέας όπως με αποκαλούσε ο Χρίστος Φερεντίνος.


Σε γνωρίσαμε από το talent show "Ελλάδα έχεις ταλέντο". Λίγα λόγια για αυτή την εμπειρία;

Αγαπημένη μου εκπομπή. Όταν δέχτηκα την πρόταση να συμμετέχω ήταν λίγο απότομο για μένα. Μια τέτοια εκπομπή θέλει καλή προετοιμασία γιατί δεν αρκεί μόνο να περάσεις στην επόμενη φάση, πρέπει να είσαι ήδη προετοιμασμένος με κάτι πιο δυνατό και για τις επόμενες φάσεις γιατί ο χρόνος από την μία φάση στην επόμενη είναι ελάχιστος. Εκεί λοιπόν είχα την ευκαιρία να δείξω το μαγικό που προανέφερα με τα ξυράφια το οποίο μου χάρισε και την πρόκριση. Άπειρες πρόβες καθημερινά όμως η ανταμοιβή μεγάλη και σε ανθρώπινο επίπεδο μιας και γνώρισα σπουδαία ταλέντα και καλούς ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα κιόλας .


Μια συμβουλή για κάποιον νέο που θέλει να ασχοληθεί με αυτή την δουλειά;

Με την συγκεκριμένη τέχνη ξεκίνησα να ασχολούμαι καθαρά σαν χόμπι . Η αγάπη μου για αυτή την τέχνη ήταν απερίγραπτη. Σπούδασα ηλεκτρολόγος μηχανικός, και παράλληλα έκανα παραστάσεις. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι αυτό το πράγμα θα γίνει η βασική δουλειά μου. Είναι κάτι το οποίο ήρθε και
ωρίμασε από μόνο του στην πορεία. Η βασική μου συμβουλή λοιπόν είναι να μην αφήσουν πίσω τα διαβάσματα τους ή τις σπουδές τους, να προσπαθήσουν να τα συνδυάσουν. Αργά και σταθερά βήματα,
πολύ εξάσκηση πριν παρουσιάσουν κάτι σε κόσμο και ο δρόμος θα φανερωθεί μπροστά τους. 

Η κρίση που διανύουμε με την πανδημία, πόσο θεωρείς έχει επηρεάσει και την δουλειά σου; 

Όπως μπορείς να φανταστείς είναι από τα πρώτα επαγγέλματα που επηρέασε και θα συνεχίσει να επηρεάζει μέχρι να τελειώσει αυτό που βιώνουμε. Δεν το βάζουμε κάτω όμως, συνεχίζω να εξασκούμε καθημερινά, να εκμεταλλεύομαι τον ελεύθερο χρόνο μου και να δουλεύω νέες ιδέες. Ακόμη, έχουν μπει στα ζωή μας τα Virtual Παρτυ. Μέσω Ιντερνετικής Πλατφόρμας κάνω Παιδικά Πάρτυ και Εταιρικές παραστάσεις με κάμερα. Το καλό σε αυτό είναι ότι μπορεί να σε δει κόσμος από όποιο μέρος της Ελλάδας, αλλά και του κόσμου που σε άλλες συνθήκες δεν θα ήταν εύκολη η πρόσβαση. Τα Show γίνονται σε Live χρόνο, με διαδραστικότητα από το κοινό. Η Μαγεία δεν χάνεται...προσαρμόζεται και διαρκεί όσο η επιθυμία του μάγου. Ελπίζω να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα με ζωντανά χειροκροτήματα.


Αγαπημένο μότο για την ζωή;

Κάθε στιγμή κρύβει κάτι μαγικό μέσα της και εμείς θα πρέπει να ανακαλύψουμε το μαγικό και θετικό κάθε κατάστασης. Γι' αυτόν που πιστεύει καμιά εξήγηση δεν είναι απαραίτητη.... Γι' αυτόν που δεν πιστεύει καμιά εξήγηση δεν είναι αρκετή.

Που σε συναντάμε σήμερα; 

Μάγος είμαι θα σας βρω εγώ( Χαχαχα)
Μπορείτε να με βρείτε στο Instagram και στο Τικ Τοκ οπού ανεβάζω συχνά βίντεο με μαγικά κόλπα:
@MagosLoukos
Αν σας αρέσει η δουλειά μου θα βρείτε και τη σελίδα μου στο Facebook: @LoukosMagician
Στο Youtube to κανάλι μου είναι : Loukos Magic Tv
Τα τελευταία 5 χρόνια έχω δημιουργήσει μια ομάδα ψυχαγωγίας όπου αναλαμβάνουμε Παιδικές Εκδηλώσεις, Εταιρικά Event, Παιδικά Πάρτυ και πολλά άλλα. Έτσι δημιουργούμε θεματικά πάρτυ με εναύσματα από την επικαιρότητα όπως για παράδειγμα Survivor Party , MasterChef Party , Karaoke Party και πολλά άλλα για τους μικρους μας φίλους. Ολοι οι ψυχαγωγοί καλλιτέχνες που συνεργαζόμαστε είναι έμπειροι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ στο είδος τους. Μπορείτε να δείτε υλικό από τη δουλειά μας στα Site μας:
Όσο κρατάει η καραντίνα μπορούμε να διασκεδάσουμε με τα Online Party. Στο site θα βρείτε ειδική καρτέλα και μπορούμε να συζητήσουμε και να το οργανώσουμε μαζί.


Μελλοντικά σχέδια;
Όπως προείπα στον ελεύθερο μου χρόνο κάνω προετοιμασίες για νέα πολλά υποσχόμενα Project. Ακόμη συζητάω για μια τηλεοπτική εμφάνιση. Σύντομα θα μάθετε.
Τέλος, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω πολύ για την πρόσκληση και το ενδιαφέρον σου για την όμορφη τέχνη της Μαγείας.

Γιώργο σε ευχαριστούμε και εμείς πολύ για την παραχώρηση της συνέντευξης.

About George Tservakis

1 σχόλια: