Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση: Τρεις άνδρες ηθοποιοί καταγγέλλουν γνωστό σκηνοθέτη

Ερρίκος Μηλιάρης, Χάρης Τζωρτζάκης και Γιάννης Νιάρρος καταγγέλλουν τον σκηνοθέτη Κώστα Ζάπα - «Ουδέποτε πίεσα κανέναν να λειτουργήσει με τρόπο που δεν επιθυμεί, δεν έχω εξουσία για να καταχραστώ», απαντά ο σκηνοθέτης στις καταγγελίες

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Ο ηθοποιός Ερρίκος Μηλιάρης με μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook καταγγέλλει σκηνοθέτη αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι κατά τη διάρκεια ακρόασης του ζήτησε να γδυθεί και να αυνανιστεί μπροστά του, ενώ η ταινία στην οποία θα συμμετείχε δεν είχε ούτε μία αντίστοιχη σκηνή.

Αν και ο Ερρίκος Μηλιάρης δεν αποκαλύπτει το όνομα του σκηνοθέτη, στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση, ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης αναφέρεται στον σκηνοθέτη Κώστα Ζάπα υποστηρίζοντας ότι και ο ίδιος είχε ανάλογη εμπειρία. Τις καταγγελίες συμπληρώνει και επιβεβαιώνει ο ηθοποιός Γιάννης Νιάρρος.

Η απάντηση του σκηνοθέτη σε όσα του καταλογίζονται

Από την πλευρά του, ο σκηνοθέτης Κώστας Ζάπος, απάντησε στις καταγγελίες , λέγοντας ότι ουδέποτε έχει πιέσει κανέναν να λειτουργήσει με τρόπο που δεν επιθυμεί, αλλά προσθέτει ότι ένας ηθοποιός αυτονόητα θα βρεθεί γυμνός. Αν το θελήσει.  Αφού χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως εύκολο στόχο αφού δεν είναι θεσμικός, δεν είναι διάσημος, σημειώνει ότι  ο ίδιος δεν έχει καμία εξουσία για να καταχραστεί. «Φανταστείτε», λέει, «τον Παζολίνι ν απολογείται γιατί ζήτησε γυμνό για το SALO ή τον Λαρς φον τρίερ για τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ με την περιβόητη σκηνή ομαδικού σεξ»



Περισσότερα: protothema

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου