Κοροναϊός - Βρετανία: Ανησυχία για τη μετάλλαξη του ϊού στη χώρα - Εντοπίστηκε και σε άλλες χώρες

Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται επιστήμονες στη Βρετανία προκειμένου να κατανοήσουν γιατί το νέο στέλεχος του κοροναϊού, που εμφανίστηκε στην Αγγλία, εξαπλώνεται πολύ ταχύτερα από προηγούμενες μεταλλάξεις.

Η ταχεία διασπορά του VUI-202012/01, όπως λέγεται το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που μεταδίδεται μέχρι και κατά 70% ευκολότερα και η εκτόξευση των κρουσμάτων υποχρέωσε την κυβέρνηση Τζόνσον να επιβάλει νέα αυστηρά τοπικά lockdown στην περιφέρεια του Λονδίνου και τη νοτιοανατολική Αγγλία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι βρίσκεται σε «συνεχή επικοινωνία» με Βρετανούς αξιωματούχους σχετικά με την εμφάνιση του νέου στελέχους. Η ίδια μετάλλαξη έχει εντοπιστεί επίσης στην Ολλανδία, τη Δανία και την Αυστραλία, όπως δήλωσε ο ΠΟΥ στο BBC.

Ποιες χώρες σταματούν τις πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο

Ήδη κάποιες χώρες έχουν ξεκινήσει την απαγόρευση των ταξιδιών από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Το Βέλγιο θα αναστείλει τις πτήσεις και τα δρομολόγια των τρένων από τη Βρετανία από τα μεσάνυχτα της Κυριακής (01.00 ώρα Ελλάδας) μετά την ανακάλυψη του νέου στελέχους του κορωνοϊού, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο VRT ότι η διάρκεια της αναστολής θα είναι τουλάχιστον 24 ωρών.



Περισσότερα: iefimerida

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου