Σοκαριστικό περιστατικό μέσα σε εκκλησία - Επίσκοπος έπιασε φωτιά

Ένα σοκαριστικό περιστατικό έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες στην Βοσνία Ερζεγοβίνη εν μέσω του κοροναϊου μέσα σε μια εκκλησία παλαιοημερολογητών.

Ποιο συγκεκριμένα στις 4 Δεκεμβρίου που είναι τα Εισόδια της Θεοτόκου, σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο, μαζεύτηκαν στον Καθεδρικό ναό της μονής Zavala στο Πόποβο πόλο ο Ηγούμενος Βασίλειος, η αδελφότητα της μονής, άλλοι κληρικοί και πιστοί χοροστατούντος του επισκόπου Δημήτριου. 

Ο Επίσκοπος έφθασε στον ναό κρατώντας μια τσάντα με μάσκες οι οποίες διανεμήθηκαν σε όλους τους πιστούς εκτός από τους ψάλτες που το δικαιούνται.

Όταν έφτασε η ώρα της Θείας Μετάληψης ο Επίσκοπος διέταξε τον Ηγούμενο να φορέσει μάσκα για να  κοινωνήσει τους πιστούς. Ο Ηγούμενος αρνήθηκε τρείς φορές με αποτέλεσμα να σηκωθεί ο Επίσκοπος και να αναλάβει. 

Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας έγινε και η κουρά του Μοναχού Στεφάνου.

Την ώρα που έβγαινε στην ωραία πύλη  με το Άγιο δισκοπότηρο, ξαφνικά το μάκτρον έπιασε φωτιά η οποία εξαπλώθηκε στον Επίσκοπο. 

Στην προσπάθεια του να προστατευθεί άρχισε να χτυπάει τα χέρια του, έριξε το Άγιο Δισκοπότηρο, χύθηκαν κάτω τα τίμια δώρα και έτρεξε μέσα στο ιερό. 

Οι πιστοί που είδαν το συμβάν και η ερμηνεία που έδωσαν ήταν ότι η φωτιά ξεπήδησε από την εικόνα της Παναγίας. Ο διάκος πιστεύει ότι ξεκίνησε από το κερί που κρατούσε ο νεοχειροτονημένος Μοναχός. Πολλοί πιστοί δίνουν και μια άλλη ερμηνεία στο συμβάν καθώς τώρα με τον κοροναϊό ο Δεσπότης εφαρμόζει πολλές καινοτομίες όπως το σκούπισμα του κουταλιού με χαρτί και οινόπνευμα μετά από την μετάληψη του κάθε πιστού. 

Οι πληροφορίες είναι από το http://borbazaveru.info/

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου