Σεισμός 6,7 ρίχτερ στην Σάμο - Ζημιές σε σπίτια και δρόμους - Τρία μικρά τσουνάμια στην Σάμο

Πολύ ισχυρός σεισμός με μεγάλη διάρκεια και με μέγεθος 6,7 ρίχτερ έγινε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι αισθητός σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ο σεισμός είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος. Ζημιές σε πολλά κτίρια. Δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Το επίκεντρο του σεισμού των 6,7 ρίχτερ που ταρακούνησε όλη την χώρα ήταν στην Σάμο και το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική αλλά και στην Ρόδο, στην Σύρο, στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της χώρας. 

Από τον ισχυρό σεισμό προκλήθηκαν μέχρι στιγμής τρία μικρά τσουνάμια με αποτέλεσμα ο κόσμος να τρέχει πανικόβλητος προς το εσωτερικό του νησιού. Οι κεντρικοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολες οι μετακινήσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ήδη αναφορές για τουλάχιστον 4 τραυματίες με ορθοπεδικά προβλήματα. Πολύς κόσμος μεταβαίνει στο νοσοκομείο και στο κέντρο υγείας και από το νοσοκομείο έχουν ζητήσει από όσους ασθενείς έχουν ελαφρά τραύματα να μείνουν εκτός καθώς φοβούνται για την στατικότητα του κτιρίου.

Οι εικόνες που έρχονται από το νησί δείχνουν εκτός από την εκκλησία της Παναγίας στην Σάμο να υπάρχουν καταστροφές και σε παλιά κτίρια. Επίσης έχουν γίνει καταστροφές και σε δρόμους. 



 Περισσότερα: newsit

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου