Κοροναϊός - Ελλάδα: Έκτακτα μέτρα και στο Ηράκλειο - Τι θα ισχύει

Ανακοινώθηκε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας η τελική απόφαση για τη λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Η απόφαση για τη λήψη μέτρων, κατά το παράδειγμα των Χανίων, ελήφθη έπειτα από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Η τελική απόφαση των για τη λήψη ή όχι των επιπλέον περιοριστικών μέτρων στο Ηράκλειο, εξαρτήθηκε από τη σημερινή ημερήσια έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τα κρούσματα που είχαν καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Σύμfωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, εντός της ημέρας, οι κάτοικοι και επισκέπτες του Ηρακλείου, αναμένεται να λάβουν σχετικό SMS από το 112, στο οποίο θα ενημερώνονται για τα νέα μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Τρίτης, 1 Σεπτεμβρίου, μέχρι τις 6 το πρωί της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου.

Τα νέα μέτρα:

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.


Περισσότερα: neakriti

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου