Τα μαγικά χωριά της Τήνου και τα μυστικά τους

Μπορεί η Τήνος να είναι γνωστή ως θρησκευτικός προορισμός, όμως για όσους την έχουν γυρίσει και αγαπήσει, η μαγεία της κρύβεται στα χωριά της.

Έχει γύρω στα σαράντα έξι και είναι όλα μοναδικά: το καθένα έχει το δικό του χαρακτηριστικό και πραγματικά αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να τα γνωρίσετε, να περιπλανηθείτε στα σοκάκια τους και να δοκιμάσετε τις παραδοσιακές τους συνταγές -η Τήνος φημίζεται για την γαστρονομική τους κουλτούρα. Εμείς επιλέξαμε μερικά από αυτά για όσους απλώς δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους.

Ο Πύργος είναι το μεγαλύτερο και το πιο διάσημο. Έχει ανακηρυχθεί ως παραδοσιακός συνοικισμός και πολλοί το ονομάζουν ως ένα «υπαίθριο μουσείο λαϊκής τέχνης», αφού θεωρείται κέντρο της μαρμαροτεχνίας, στην οποία το νησί έχει μακρά παράδοση. Εκεί θα δείτε το σπίτι του γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά, το μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών, καθώς και τη Σχολή Καλών Τεχνών. Μαρμάρινες δημιουργίες κοσμούν κάθε γωνιά του χωριού, ενώ στην πλατεία που είναι σημείο αναφοράς της περιοχής θα απολαύσετε ίσως το καλύτερο γαλακτομπούρεκο που έχετε φάει ποτέ.



Περισσότερα: bovary

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου