UEFA: Κορυφαία ομάδα της δεκαετίας η Ρεάλ Μαδρίτης, εκτός 10άδας η Λίβερπουλ!


Με τέσσερις κατακτήσεις Champions League, είναι λογικό να βρίσκεται η Βασίλισσα στην κορυφή της σχετικής λίστας, ωστόσο η διαφορά της από την δεύτερη δεν είναι τόσο χαοτική...

Ο Κάρλο Αντσελότι το 2014 την οδήγησε στο 10ο... 

Ιστορική στιγμή, σπουδαία κατάκτηση και η μοναδική ομάδα, που έχει διψήφιο αριθμό κατάκτησης του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης (Champions League). 

Η Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκε και βάση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA ως η κορυφαία ομάδα της δεκαετίας και όχι άδικα, μιας και έχει κατακτήσει από το 2010 το βαρύτιμο ευρωπαϊκό τρόπαιο τέσσερις φορές. 

Με τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της, πανηγύρισε τρεις σερί σεζόν στους τελικούς του 2016, 2017 και 2018, ενώ μέσα στα τελευταία 10 χρόνια έχει βρεθεί άλλες τέσσερις φορές στον ημιτελικό.

Σημειώνεται βέβαια ότι δεν κατάφερε να προκριθεί πέραν της φάσης των «16» τις χρονιές 2010 και 2019. 

Η δεύτερη Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται μόλις 11 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Βασίλισσα.

Οι Βαυαροί έχουν πανηγυρίσει έναν τίτλο, αυτόν του 2013, αλλά είχαν φτάσει δύο φορές στον τελικό, όπου και ηττήθηκαν από Τσέλσι και Ίντερ, ενώ διπλός ήταν και ο αποκλεισμός τους από την προημιτελική φάση δύο άλλες χρονιές.

Η τρίτη Μπαρτσελόνα, έχει αγωνιστεί ένα παιχνίδι λιγότερο από τους Γερμανούς, δύο λιγότερα από τους Μαδριλένους και βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω από την Μπάγερν Μονάχου. 

Οι «μπλαουγκράνα» έχουν κατακτήσει τους τίτλους του 2011 και του 2015, έχουν συμμετάσχει σε τέσσερις ημιτελικούς ενώ τέσσερις φορές έχουν αποκλειστεί στην φάση των «8». 

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου