Χιλιάδες Χριστιανοί για τα Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ - Με τιμές επέστρεψε το πρώτο κομμάτι ξύλου της φάτνης του Ιησού


Στη Βηθλεέμ τον τόπο γέννησης του Ιησού σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, συρρέουν κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί δίνοντας έτσι το έναυσμα των εορτασμών των Χριστουγέννων.

Στη Βηθλεέμ, πόλη της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, κάτω από τον χειμωνιάτικο ήλιο Παλαιστίνιοι και ξένοι παρακολούθησαν την Τρίτη πρωί, σε εορταστική ατμόσφαιρα, την παρέλαση των προσκόπων ντυμένων στα μπλε, τα κίτρινα και τα μπεζ υπό τον ήχο του ζουρνά και του τύμπανου, περιμετρικά της πλατείας της Φάτνης, απέναντι από τη Βασιλική της Γεννήσεως.

Η Φάτνη και το σπήλαιο της γέννησης του Ιησού στη Βηθλεέμ
«Ο Ναός της Γεννήσεως είναι υπέροχος και κάνει πραγματικό αυτό που μαθαίνουμε στη Βίβλο. Όλα έχουν τόση σημασία και τόση βαρύτητα εδώ», είπε με ενθουσιασμό η Λανίντα, μια Αμερικανίδα που επισκέφθηκε οικογενειακώς τη Βηθλεέμ για τα Χριστούγεννα.


Οι τελετές ξεκίνησαν με παρέλαση προσκόπων

Μέσα στη Βασιλική, πιστοί που ταξίδεψαν μέχρι την κατεχόμενη Δυτική Όχθη από την Ιταλία, τις ΗΠΑ, την Ινδία, την Τανζανία, τη Νιγηρία, περίμεναν υπομονετικά για να επισκεφτούν το ακριβές σημείο της γέννησης του Ιησού.
'Οταν στις 17.00 τοπική ώρα οι πύλες της Βασιλικής της Γεννήσεως έκλεισαν, εκατοντάδες πιστοί περίμεναν ακόμη να επισκεφτούν το σπήλαιο της Γέννησης του Ιησού, που ήταν γεμάτο από προσκυνητές.

Καθώς νύχτωνε στη Βηθλεέμ, οι χώροι περιμετρικά του ναού άδειασαν αλλά πολλοί Παλαιστίνιοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι και μερικοί τουρίστες συνέχισαν να φωτογραφίζονται μπροστά από το έλατο ύψους 15 μέτρων που δεσπόζει στην πλατεία της Φάτνης, η οποία ήδη είναι φωτογραφημένη σε κάθε σημείο της.


Στη Βηθλεέμ το πρώτο κομμάτι της φάτνης του Ιησού

Φέτος οι εορτασμοί σηματοδοτήθηκαν από την επιστροφή στην Αγία Γη ενός πρώτου κομματιού ξύλου της φάτνης του Ιησού, που έφθασε στην Ιερουσαλήμ, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στα τέλη Νοεμβρίου μεγαλοπρεπώς στη Βηθλεέμ έπειτα από 1.300 χρόνια στην Ευρώπη.
«Είναι σπουδαίο γιατί είναι ένα ξύλινο κομμάτι της αυθεντικής φάτνης της Βηθλεέμ, που είχε εγκαταλείψει την Αγία Γη γύρω στο έτος 640», σύμφωνα με τον Φύλακα της Αγίας Γης Φραντσέσκο Πατόν.





Περισσότερα: iefimerida

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου