Πρόβλεψη «φωτιά»: Οι επιστήμονες εκπέμπουν SOS για την Παρασκευή και 13


Ο «θεός του χάους» απειλεί να σπείρει τον τρόμο στην ανθρωπότητα! Και όλα αυτά δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας ή η πλοκή χολιγουντιανής ταινίας καταστροφής!

Σύμφωνα με τη NASA, την ημέρα που θεωρείται πιο γρουσούζικη από οποιαδήποτε άλλη ένας γιγάντιος αστεροειδής, γνωστός ως «θεός του χάους», θα περάσει τόσο κοντά στη Γη, που θα κινηθεί σε μικρότερη απόσταση από τον πλανήτη μας απ’ ό,τι οι δορυφόροι επικοινωνιών!

Όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της, ο 99942 Apophis, που ανήκει στην κατηγορία των Δυνητικά Επικίνδυνων Αστεροειδών, θα περάσει με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε απόσταση αναπνοής από τη Γη, θέτοντας σε συναγερμό τους επιστήμονες, οι οποίοι τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί «κάτι να πάει στραβά».

Την αποκάλυψη κάνουν οι βρετανικές εφημερίδες «Express» και «Daily Star», σημειώνοντας ότι ο αστεροειδής πήρε το όνομά του από τον θεό του χάους της Αρχαίας Αιγύπτου Αποφις, ο οποίος προσπαθούσε να βυθίσει τον κόσμο στο σκοτάδι καταστρέφοντας τον Ηλιο.

Εχει μήκος 340 μέτρων και κινείται με ταχύτητα 40.233,6 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ την Παρασκευή 13 Απριλίου 2029 θα περάσει σε απόσταση 31.000 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης.







Περισσότερα: pronews

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου