Σοκαριστικό: Πατέρας και κόρη πνίγηκαν αγκαλιασμένοι


Ένας 26χρονος πατέρας και η μόλις 23 μηνών κορούλα του πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τον ποταμό Ρίο Γκράντε. Τους βρήκαν νεκρούς και αγκαλιασμένους στην πλευρά του Μεξικού. Ήθελαν να περάσουν στις ΗΠΑ και να ζητήσουν άσυλο. Η δραματική ιστορία της οικογένειας από το Ελ Σαλβαδόρ που ξυπνά μνήμες του μικρού Αϊλάν. 

Δυο άψυχα σώματα. Ένας άνδρας κι ένα παιδί. Το μικροσκοπικό χεράκι του μικρού κοριτσιού είναι ακόμη περασμένο στο λαιμό του μπαμπά του. Και οι δυο τους, πεσμένοι μπρούμυτα, νεκροί. Η φωτογραφία από τον ποταμό Ρίο Γκράντε στα σύνορα ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Μεξικό είναι (ακόμα μια) γροθιά στο στομάχι. Και ξυπνά μνήμες από τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν ο μικρός Αλάν (ή Αϊλάν) Κουρντί είχε βρεθεί πνιγμένος στις ακτές της Αλικαρνασού.

Η οικογένεια από το Ελ Σαλβαδόρ, ο πατέρας, η μητέρα και το μόλις 23 μηνών κοριτσάκι τους, ήθελαν να περάσουν τα σύνορα από το Μεξικό στις ΗΠΑ για να ζητήσουν άσυλο. Για να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή. Η φωτογραφία του πατέρα και του παιδιού στην όχθη του ποταμού, στο Ματαμόρος, κοντά (σχεδόν ένα χιλιόμετρο μακριά) στα σύνορα με το Τέξας, σοκάρει. Τους βρήκαν στις 24 Ιουνίου. Νεκροί και οι δυο. Το μικρό κορίτσι φαίνεται να έχει ακόμη περασμένο γύρω από το λαιμό του πατέρα του, το χεράκι του. Προσπαθούσε να σωθεί αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο άνδρας είναι ο 26χρονος Όσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνεζ Ραμίρεζ. Το όνομα της κορούλας του ήταν Βαλέρια. Η σύγκριση με τη φωτογραφία του μικρού Αϊλάν δεν άργησε. Ακόμα δυο παιδιά νεκρά, με πανομοιότυπο τρόπο και η φωτογραφία τους να κάνει το γύρο του κόσμου.






Περισσότερα: newsit

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου