1-2 η Mercedes στην «κόλαση» του Αζερμπαϊτζάν!


Ο Βαλτέρι Μπότας και ο Λιούις Χάμιλτον θα ξεκινήσουν από τις δύο πρώτες θέσεις τον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν, μετά από την αδιαπραγμάτευτη ταχύτητά τους στις επεισοδιακές κατατακτήριες δοκιμές.

Κάτι λιγότερο από δύο ώρες κράτησαν οι κατατακτήριες δοκιμές του Αζερμπαϊτζάν. Ο λόγος ήταν δύο συγκρούσεις, στο ίδιο σημείο και με διαφορά λίγων μόνο γύρων. Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα έκανε την αρχή με μια σοβαρή ζημιά στο μονοθέσιό του. Στο σημείο που έγινε η σύγκρουση η άσφαλτος γέμισε σπασμένα κομμάτια από το μονοθέσιο και βέβαια οι μπαριέρες δέχτηκαν σημαντικές ζημιές με αποτέλεσμα την κόκκινη σημαία μέχρι όλα να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση. Όχι για πολύ όμως...

Το Q2 ξεκίνησε, τα αυτοκίνητα μπήκαν στην πίστα και ο Λεκλέρ είχε μια έξοδο στην ίδια ακριβώς στροφή με τον Κούμπιτσα. Και εκείνου το μονοθέσιο έπαθε σοβαρές ζημιές, η κόκκινη σημαία βγήκε για δεύτερη φορά και η διαδικασία αποκατάστασης του σημείου ξεκίνησε από την αρχή. Η έξοδος του Κούμπιτσα και η σύγκρουση πάντως δεν είχε άμεσο αντίκτυπο στις κατατακτήριες αφού είχε ούτως ή άλλως μείνει εκτός του Q2. Αντίθετα ο Λεκλέρ με τον χρόνο που είχε ήδη κάνει έως ότου το χάσει και πέσει στα προστατευτικά, κατάφερε να περάσει στο Q3 και εκεί δεν έτρεξε βέβαια, άρα αύριο ξεκινά δέκατος.

Κατά τα λοιπά οι δύο Mercedes έδειχναν συνεχώς ταχύτερες από τον ανταγωνισμό. Ο Χάμιλτον έκανε έναν γρήγορο χρόνο στο Q3 και ανέβηκε πρώτος, ο Φέτελ προσπάθησε να τον πιάσει, όμως τελικά δεν ξεπέρασε το χρόνο του και ο Βρετανός παρέμεινε πρώτος. Αυτό, για λίγα μόνο δευτερόλεπτα γιατί ήρθε ο Μπότας και του πήρε την pole position. Σε κάθε περίπτωση το 1-2 είναι ένα φοβερό αποτέλεσμα για τη Mercedes. Ο Φέτελ τρίτος, Φερστάπεν και Πέρεθ ολοκληρώνουν την πεντάδα. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων δοκιμών ακριβώς από κάτω.


gazzetta.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου