Χρήστος Ντέντης: Ο Μοναδικός Onel μιλάει για το Breakdance - Αποκλειστική συνέντευξη στον δορυφόρο


Από μικρός ασχολείται με τον χορό και ποιο συγκεκριμένα με το breakdance ενώ πλέων είναι και παγκόσμιος πρωταθλητής. Τον πρωτογνωρίσαμε στο "So you think you can dance" όπου και εκεί τα πήγε πάρα πολύ καλά. 

Φέτος εμφανίστηκε στην σκηνή του "Ελλάδα έχεις ταλέντο" για να μας μάθει να μιλάμε και να εκφραζόμαστε μέσα από το breakdance αλλά και να μας περάσει το μήνυμα "ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάμε". Τελικά τα κατάφερε κερδίζοντας το τελευταίο golden buzzer από την Μαρία Μπακοδήμου.

Εμείς τον συναντήσαμε και κάναμε μια μικρή κουβέντα μαζί του


Πότε κατάλαβες ότι σου αρέσει ο χορός; Πως ξεκίνησες

Ο χορός μου άρεσε από τη πρώτη στιγμή που ξεκίνησα χάρης τον μεγάλο μου αδερφό και επειδή τράβαγα τη προσοχή του και στη συνέχεια τη προσοχή του κόσμου με έκανε να μπορώ να δώσω περισσότερα.

Ο κύριος χορός είναι το breakdance και εκεί πάω ενσωματώνεις διάφορα άλλα ήδη;

Πάνω στο breakdance είναι καλό να έχεις μια φυσική κατάσταση ως προς την αντοχή και επίσης άλλα ήδη χορού η μέχρι κααι πολεμικές τέχνες μπορούν να το εξελίξουν ακόμα παραπέρα όπως εγώ χρησιμοποιώ λίγο kung fu και σύγχρονο χορό που μ'αρέσουν και με βοηθάνε.


Δυο λόγια για το breakdance 

Το breakdance ξεκίνησε στις δεκαετίες του 60 στο Bronx της λατίνοαμερικής όπου η πρώτη του ονομασία ήταν Breakin και αποτελεί ένα από τα 4 στοιχεία του Hip hop


Πως ξεκίνησες να συμμετέχεις σε διαγωνισμούς στο εξωτερικό;

Για να διαγωνιστώ στο εξωτερικό μάζευα χρήματα από διαγωνισμούς που νίκαγα εντός Ελλάδος, ή από σχολές χορού και ακόμα από street shows στο δρόμο . Μέχρι που σήμερα έχω τη δυνατότητα να κάνω μεγάλες δουλειές από αυτό και να με καλούν παγκόσμιοι διαγωνισμοί.


Μίλησε μας για την εμπειρία σου στο εξωτερικό; Πως αισθάνθηκες ως παγκόσμιος πρωταθλητής;

Το παγκόσμιο battle of the year world final στο essen της Γερμανίας ήταν ο πρώτος μου παγκόσμιος τίτλος και πρώτος που ήρθε στην Ελλάδα για το Break. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα αλλά δεν σταματάει εκεί αφού θέλω να το επαναλάβω και σε άλλους παγκόσμιους διαγωνισμούς.


Φέτος λοιπόν είπες να δοκιμάσεις στο Ελλάδα έχεις Ταλέντο όπου ομολογουμένως πήγες εξαιρετικά καλά. Πως και πήρες απόφαση να ξανά δοκιμάσεις σε άλλο talent show;

Αποφάσισα να συμμετέχω στο Ελλάδα έχεις ταλέντο γιατί ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό, να αλλάξω τα συνηθισμένα στερεότυπα, όπως ότι ο χορός είναι απλά μια τέχνη αλλά μπορεί να γίνει κάτι βαθύτερο και να περνάει μέχρι μηνύματα που καλυτερεύουν την ζωή ανθρώπων, εμπνέοντας, βοηθώντας, και να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.


Το δικό σου μήνυμα για τους νέους που αγαπάνε τον χορό;

Για τη νέα γενιά θέλω να πω πώς να κυνηγάνε τα όνειρα τους όποια και αν είναι αυτά, να έχουν στόχους και να τους πετυχαίνουν με τη προσπάθεια και την σκληρή δουλειά όπου νικά το ταλέντο.


Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια

Φέτος θα αμυνθώ τον παγκόσμιο μου τίτλο στα τελικά του battle of the year όπου φέτος θα είναι στη Γαλλία στο monteplier.

Δείτε εδώ την απίστευτη χορογραφία του Onel


Σε ευχαριστούμε πολύ Χρήστο και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου