Νικητής ο Φερστάπεν στο Μεξικό και Πρωταθλητής ο Χάμιλτον!


Είδαμε έναν εντυπωσιακό αγώνα με τελικό νικητή τον Μαξ Φερστάπεν που είχε την ταχύτητα από τα δοκιμαστικά της Παρασκευής. Στην 2η θέση ο Φέτελ που προσπάθησε και 3ος ο Ράικονεν. Στην 4η θέση και Πρωταθλητής ο Λιούις Χάμιλτον.

Αρκετό θέαμα και σασπένς στο Μεξικό. Οι Red Bull ήταν γρήγορες αλλά ο Χάμιλτον έκανε μια καταπληκτική εκκίνηση και βρέθηκε 2ος στην πρώτη στροφή, πίσω από τον Φερστάπεν που ξεκίνησε και αυτός πολύ καλά. Ο Φέτελ προσπάθησε και αυτός να μείνει κοντά στον Ρικιάρντο που έπεσε 3ος από 1ος.

Στον πρώτο γύρο κιόλας η δυναμική των 3 πρώτων ομάδων ήταν τόσο ξεκάθαρη, που είχαν αφήσει σχεδόν μια ευθεία πίσω τις δύο Reanult. Και αυτό ήταν. Οι 6 πρώτοι και όλοι οι άλλοι να ακολουθούν ασθμαίνοντας.

Η Mercedes ταλαιπωρήθηκε με μεγάλη φθορά στα ελαστικά και των δύο αυτοκινήτων της και η Red bull έδειχνε πολύ δυνατή. Απολαύσαμε μάχες Ρικιάρντο-Χάμιλτον και Ρικιάρντο-Φέτελ με αποτέλεσμα ο Ρικιάρντο τελικά να εγκαταλείψει τον αγώνα. Ο Ρικιάρντο από την ώρα που ανακοίνωσε πως πάει στην Renault έχει ταλαιπωρηθεί τρομερά με αστοχίες του Renault κινητήρα των Red Bull.

O Φερστάπεν βρισκόταν σε έναν δικό του αγώνα και νίκησε δίκαια και σχετικά εύκολα, καθώς ποτέ πραγματικά δεν απειλήθηκε. Ο Φέτελ προσπάθησε, πέρασε τον Ρικιάρντο, πέρασε και τον Χάμιλτον κυνήγησε τον Φερστάπεν αλλά η διαφορά των 15 δευτερολέπτων ήταν αδύνατον να καλυφθεί. Ο Κίμι ήταν σταθερός και αρκετά γρήγορος και προφύλαξε τα ελαστικά του και γι αυτό άλλωστε, έκανε μόνο ένα πιτι στοπ κατακτώντας τελικά την 3η θέση βοηθώντας αρκετά την προσπάθεια της Ferrari στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο Χάμιλτον είχε στο μυαλό του τον τίτλο. Δεν χρειάστηκε να πιέσει σήμερα καθώς και η 4η θέση τον έχρηζε πρωταθλητή. Δεν του πήγε ο αγώνας σήμερα και τον κούρασαν τα λαστιχά του. Το χαμόγελό του στο τέλος ήατν τεράστιο καθώς έπιασε στους 5 τίτλους τον τεράστιο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο. Τέλος ο Μπότας απλά τερμάτισε 5ος εκμεταλλεύομενος την εγκατάλειψη του Ρικιάρντο.

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου