«Στον αέρα» βρίσκεται ο διαγωνισμός της Eurovision 2019, με τους διοργανωτές να ψάχνουν εναλλακτικές επιλογές ως προς τη χώρα που θα τον φιλοξενήσει, λόγο της πολιτικής σύγκρουσης του Ισραήλ με την Παλαιστίνη. Μάλιστα, η Κύπρος φαίνεται ως μία από τις υποψήφιες χώρες για την πραγματοποίηση του διαγωνισμού.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ισπανόφωνου καναλιού Formula TV, η EBU προειδοποίησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2019 θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Κύπρο ή την Αυστρία, αν οι χώρες μποϊκοτάρουν το διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» την είδηση επιβεβαιώνουν και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναφέρουν ότι η EBU προειδοποίησε τον εθνικό ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα KAN ότι υπάρχει πιθανότητα το Ισραήλ να μην φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.
Πηγή: Cnn
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου