Ακραία πρόκληση Ερντογάν από τη Σμύρνη: Οι Έλληνες την έκαψαν, την ώρα που υποχωρούσαν


Προκλητικό σόου με… τραγούδια και παραχάραξη της Ιστορίας. Έτσι ξεκίνησε, από τη Σμύρνη, την προεκλογική του εκστρατεία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Με ανθελληνικές κορώνες και… τραγούδια.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα, ενόψει των εκλογών της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία, από ένα προπύργιο της αντιπολίτευσης, τη Σμύρνη. Μια πόλη που φρόντισε να χρησιμοποιήσει και για να επιτεθεί, για πολλοστή φορά, στην Ελλάδα. Μιλώντας στο Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην καταστροφή της πόλης. Στην καταστροφή της Σμύρνης. Και κατηγόρησε τους Έλληνες πως την έκαψαν!

«Το μεγαλύτερο χτύπημα που δόθηκε σε αυτή την ωραία πόλη είναι από τους Έλληνες στρατιώτες που έκαψαν τη Σμύρνη την ώρα που υποχωρούσαν. Μην κοιτάζετε που λένε ότι το έκαναν οι Τούρκοι. Τα πιο μεγάλα χτυπήματα τα έκαναν αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους πολιτισμένο σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή», είπε ο Ερντογάν όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Δεν είναι η πρώτη πρόκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας. Δεν θα είναι αυτή η μοναδική φορά που θα χρησιμοποιήσει τη χώρα μας ως «χαρτί» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Κι αν σκεφτεί κανείς ότι έχει δηλώσει πως θα κάνει 55 ομιλίες σε 55 πόλεις της Τουρκίας, μάλλον έχουμε πολλά να δούμε και να ακούσουμε ακόμα.

Ο Ερντογάν έχει βάλει στόχο όχι μόνο να κερδίσει έδαφος στη Σμύρνη. Αλλά να κερδίσει την… πόλη. Και γι’ αυτό κάλεσε τους πολίτες της να μην του… αντιστέκονται! «Θεωρώ ότι δεν έχουμε εξηγήσει ποιοι είμαστε ακριβώς στη Σμύρνη μέχρι σήμερα. Αυτή τη φορά θα σηκώσουμε τις κουρτίνες ανάμεσα σε εμάς και τη Σμύρνη, θα κόψουμε τις αλυσίδες. Mακάρι η Σμύρνη στις 24 Ιουνίου να περάσει στην ιστορία ως το σύμβολο της ανόρθωσης. Θα ήθελα η Σμύρνη να περπατήσει μαζί μου για να επιτευχθούν οι στόχοι μου για το 2023», είπε.





Περισσότερα: newsit
Φώτο: Madata

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου