Η Κρήτη υποδέχτηκε το άφθαρτο χέρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής


Με τιμητικό άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας και υπό τους ήχους της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, τα Χανιά υποδέχθηκαν την τρίτη 24 Απριλίου στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων το άφθαρτο χέρι της Αγίας Μυροφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής.

Το άφθαρτο χέρι, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Aγίου Όρους, έφτασε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας συνοδεία μοναχών από τη μονή του Αγίου Όρους, ενώ το υποδέχθηκε υπό τους ήχους της καμπάνας του μοναστηριού ο μητροπολίτης Κυδωνίας-Αποκορώνου, Δαμασκηνός, πλαισιωμένος από ιερείς της μητρόπολης.

Στην τιμητική συνοδεία υπήρχαν και Κρητικοί με παραδοσιακές στολές.

Στη μονή βρέθηκαν δεκάδες πιστοί για να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο, ενώ, όπως ανακοινώθηκε από τη μητρόπολη, θα πραγματοποιούνται παρακλήσεις ανά δύο ώρες καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το ιερό λείψανο παρέμεινε στη μονή έως Τετάρτη 25 Απριλίου,  όπου  πραγματοποιήθηκε στις 10:00 Ιερά Παράκληση και στις 12:00 Ιερόν Ευχέλαιον ενώ στις 2 μετά  το μεσημέρι θα αναχωρήσει για την πόλη των Χανίων για να μεταφερθεί στον ναό της Αγίας Μαρίνας Μαγδαληνής, στη Χαλέπα.

Το χέρι είναι άφθαρτο και φαίνονται όλοι οι τένοντες και το δέρμα. Διατηρείται σε φυσική θερμοκρασία ζωντανού σώματος και ευωδιάζει.

Μάλιστα εξαιτίας των θαυμάτων της, η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή θεωρείται ως δεύτερος κτήτορας της Μονής Σίμωνος Πέτρας.

Το πρόγραμμα   και των Ιερών Ακολουθιών  στο Ηράκλειο έχει ως εξής:

Πέμπτη 26 Απριλίου:

Ώρα 11.00 π.μ.: Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στη διασταύρωση των οδών  Ατλαντίδος & Φοίνικος και λιτανευτική πομπή με κατεύθυνση προς τον Ιερό Ναό της Παναγίτσας,  στην είσοδο  του  οποίου θα γίνει επίσημη Υποδοχή  από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο.

Δέηση – Ι. Παράκληση  στην Αγία Μαγδαληνή.

Ώρα 6.00 μ.μ.: Εσπερινός  – Ι. Παράκληση Τιμίου Σταυρού.

Η Κρήτη υποδέχτηκε το άφθαρτο χέρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής

 Παρασκευή 27 Απριλίου                               

Ώρα 7.00 π.μ.:  Ορθρος  & Θεία Λειτουργία  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Ώρα 6.00 μ.μ.: Εσπερινός  – Χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό.

Σάββατο 28 Απριλίου

Ώρα 7.00 π.μ.: Ορθρος    & Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος  του Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτου Βαρθολομαίου Βογιατζόγλου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Επανωσήφη.

Ώρα 6.00 μ.μ.:   Εσπερινός  – Ι. Παράκληση για  τους  μαθητές και τους υποψήφιους των Πανελλήνιων εξετάσεων.

Κυριακή 29 Απριλίου

Ώρα 7.00 π.μ.: Όρθρος    & Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος  του Πανοσιολ.  Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου π. Μεθοδίου  Βερνιδάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Ώρα 6.00 μ.μ.:  Εσπερινός   –  Χαιρετισμοί της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής    – Αναχώρηση των ιερών  Σεβασμάτων.




Πηγή: patris

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου