H Σελήνη το 2019 θα έχει δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και 4G


Το φεγγάρι θα αποκτήσει το 2019 το πρώτο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, που θα είναι τέταρτης γενιάς (4G). Για τον σκοπό αυτό εργάζονται ήδη η Vodafone και η Nokia, αλλά και η Audi, όπως ανακοίνωσαν στο πλαίσιο της έκθεσης τεχνολογίας στη Βαρκελώνη.

Το δίκτυο θα υποστηρίξει την προγραμματιζόμενη αποστολή δύο ρόβερ από την ιδιωτική γερμανική διαστημική εταιρεία PT Scientists με έδρα το Βερολίνο. Τα ρόβερ θα κατασκευασθούν από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Audi και θα προσεληνωθούν στην περιοχή της αποστολής «Απόλλων 17» της NASA, της τελευταίας επανδρωμένης αποστολής στο φεγγάρι.

Το δίκτυο θα επιτρέψει, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, το BBC και τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», την μετάδοση δεδομένων και εικόνας σε υψηλή ανάλυση από τη Σελήνη στη Γη (στο Βερολίνο), μια δυνατότητα που θα αξιοποιήσουν τα ρόβερ για να επικοινωνούν με το σταθμό βάσης τους.

Η Vodafone Γερμανίας, σε συνεργασία με την PT Scientists, έκανε γνωστό ότι το δίκτυο θα απαιτήσει ένα πολύ μικρό εξοπλισμό που θα ζυγίζει λίγότερο από μια σακούλα ζάχαρη.

Η εκτόξευση του αναγκαίου δικτυακού εξοπλισμού και των ρόβερ για τη Σελήνη προγραμματίζεται να γίνει το 2019 από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ των ΗΠΑ με πύραυλο Falcon 9 της Space X.








Περισσότερα: gazzetta
Φώτο: biscotto

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου