Αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης μετατρέπει σενάρια κατευθείαν σε εικόνες

   
Ένας νέος αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης, ο οποίος τροφοδοτείται μόλις με λίγες γραμμές κειμένου, καταφέρνει να τις μετατρέπει σε βίντεο μικρής -προς το παρόν- διάρκειας. 

Μπορεί οι ταινίες αυτές να μη διεκδικούν Όσκαρ -όχι ακόμη τουλάχιστον-, αλλά στο μέλλον μια τέτοια τεχνική αναμένεται να αξιοποιηθεί ευρέως από τον τομέα της ψυχαγωγίας (π.χ. οι σεναριογράφοι θα μπορούν να βλέπουν δοκιμαστικά πώς φαίνεται το σενάριό τους) έως της εγκληματολογίας (π.χ. θα μπορεί να αναπαραχθεί οπτικά η σκηνή ενός φόνου ή ενός τροχαίου από μια μαρτυρική κατάθεση).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γιτόνγκ Λι του Τμήματος Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Ντιουκ της Β.Καρολίνα, που παρουσίασαν τη δουλειά τους σε συνέδριο της Ένωσης για την Προώθηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, σύμφωνα με το "Science", εκπαίδευσαν τον αλγόριθμό τους, έτσι ώστε όταν κανείς πληκτρολογεί π.χ. «παιχνίδι στο λιβάδι» ή «σέρφινγκ στη θάλασσα», να δημιουργείται αυτόματα μια σχετική σύντομη ταινία.

Το σύστημα ανταποκρίνεται ακόμη και σε «παράλογα» κείμενα, όπως «ιστιοπλοΐα στο χιόνι» ή «γκολφ στην πισίνα», πράγμα πολύ χρήσιμο για καλλιτεχνικές δημιουργίες με φαντασία. 








Περισσότερα: tanea
Φώτο: Prasinanea.gr

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου