Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας-Ισπανίας για την Καταλονία


Την έντονη δυσαρέσκεια του για την στάση που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθεια απόσχισης της Καταλονίας εξέφρασε ο ισπανός πρέσβης στην Αθήνα σε συνέντευξή του. 

Ο Ενρίκε Βιγκέρα μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» τόνισε ότι για το Καταλανικό έλαβε «άμεσες εκδηλώσεις στήριξης και συμπαράστασης από τη Νέα Δημοκρατία» μιλώντας προσωπικά με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος του εξέφρασε «απερίφραστα τη στήριξη και τη μέγιστη κατανόηση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την ενότητα της Ισπανίας», όπως επίσης άκουσε «ξεκάθαρες δηλώσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ο πρέσβης άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ διότι σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν έκανε καμία δήλωση στην προσπάθεια απόσχισης της Καταλονίας. Ερωτηθείς σχετικά δήλωσε: «Προφανώς απουσίαζαν δηλώσεις γι' αυτό το θέμα από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να δει κάποιος ποια είναι η πραγματικότητα. Πάντως, μέχρι σήμερα αυτή ήταν η στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο, άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στήριξαν πολύ θερμά την εδαφική ακεραιότητα της Ισπανίας και τη στάση της κυβέρνησής μας».










Περισσότερα: news.in
Φώτο: Philenews

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου