Σαρώνει η κακοκαιρία: Βάλτος η Σαμοθράκη, βούλιαξε η δυτική Θεσσαλονίκη


Μετά τη θεομηνία στη Σαμοθράκη και τις εκτεταμένες καταστροφές σε όλο το νησί, κυρίως στο οδικό δίκτυο και στο Κέντρο Υγείας, το βράδυ της Τετάρτης και τα ξημερώματα της Πέμπτης ήρθε η σειρά της δυτικής Θεσσαλονίκης. Οι ουρανοί άνοιξαν και η ισχυρή νεροποντή μετέτρεψε δεκάδες δρόμους σε ποτάμια, αρκετά σπίτια πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε τέσσερις περιπτώσεις για απεγκλωβισμό ατόμων.

Οι καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν και σήμερα περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογική Υπηρεσίας, θα έχουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, εκτός από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου η κακοκαιρία πέρασε τις προηγούμενες ημέρες. 

Επίσης, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 10 έως 22 στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 27 στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 25 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 24 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. 




Περισσότερα: πηγή
Φώτο: DiferNews


About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου