Πνίγεται στα σκουπίδια η Ελλάδ


Λόφοι σκουπιδιών εμφανίζονται σε κάθε γωνιά της Αττικής, ενώ η άνοδος της θερμοκρασίας καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη την κατάσταση. Την ίδια ώρα δήμαρχοι κάνουν έκλυση στους πολίτες να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους αφού ενδέχεται να υπάρχει συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων που κάνουν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται επειδή 6.500 συμβασιούχοι των δήμων, που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας, κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους λόγω της μη ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας τους. Στο πλαίσιο διαμαρτυρίας τους έχουν υπό κατάληψη τα αμαξοστάσια όλης της χώρας, κι έτσι τα απορριμματοφόρα δεν μπορούν να βγουν στους δρόμους, για να μαζέψουν τα σκουπίδια.

Η κατάσταση είναι αρκετά αφόρητh εδώ και τρεις ημέρες που απέχουν τα απορριμματοφόρα, όμως ενδέχεται να χειροτερέψει αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Σήμερα μάλιστα η ΠΟΕ-ΟΤΕ έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, προειδοποιώντας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την ίδια ώρα που τις επόμενες ημέρες έρχεται κύμα καύσωνα.

Στις 10:30 πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Μεταξουργείο, στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπου συγκεντρώθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Δήμων από ολόκληρη τη χώρα σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις του κλάδου.




Πηγή: Politisonline

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου