Τότε παίζουν Ευρώπη οι πέντε της Ελλάδας


Πότε αρχίζουν τις υποχρεώσεις τους σε Champions League και Europa League ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, η πρώτη των πλέι οφ ΑΕΚ, ο κυπελλούχος ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός - Πανιώνιος που πήραν τα άλλα εισιτήρια;

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος χαμένος της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League, καθώς μετά το 3-2 από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα έχασε την πρωτιά και... υποβιβάστηκε στα προκριματικά του Europa League.

Αντίθετα τον πρωταθλητή Ολυμπιακό θα συνοδεύσει στα προκριματικά του Champions League η ΑΕΚ, η οποία με το διπλό στη Νέα Σμύρνη ανέβηκε στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει, με τα όσα εμπόδια βρήκε στο δρόμο τους, να θεωρεί επιτυχία το γεγονός ότι γλίτωσε την τελευταία θέση και την πρόωρη συμμετοχή στην Ευρώπη. Αντίθετα ο Πανιώνιος θα... χάσει μία με δύο εβδομάδες ξεκούρασης δεδομένου ότι θα παίξει επίσημο παιχνίδι στις 13 Ιουλίου. Δηλαδή σε 1,5 μήνα από σήμερα!

Αναλυτικά το καλεντάρι:
CHAMPIONS LEAGUE
Γ' προκριματικός γύρος

25-26 Ιουλίου / 1-2 Αυγούστου

- Μονοπάτι Πρωταθλητών

Ολυμπιακός (ισχυρός)

- Μονοπάτι μη Πρωταθλητών

ΑΕΚ (ανίσχυρη)

*Εφόσον οι δύο ομάδες προκριθούν, θα παίξουν στα πλέι οφ της διοργάνωσης, τα οποία είναι προγραμματισμένα για 15-16 και 22-23 Αυγούστου. Στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός συνεχίσει θα παραμείνει στο γκρουπ των ισχυρών.

EUROPA LEAGUE
Β' προκριματικός γύρος

13 Ιουλίου - 20 Ιουλίου

Πανιώνιος (ισχυρός)

Γ' προκριματικός γύρος

27 Ιουλίου - 3 Αυγούστου

ΠΑΟΚ (ισχυρός), Παναθηναϊκός (ισχυρός)

*Εφόσον κάποια ομάδα εκ των τριών φτάσει στα πλέι οφ της διοργάνωσης, θα παίξει 17 και 24 Αυγούστου. Σε αυτήν την περίπτωση μόνο ο ΠΑΟΚ θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών

Πηγή contra.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου