Τον είδε σαν εξωγήινο και τον σκότωσε


Γόνος πλούσιας οικογένειας Ελβετών υπό την επήρεια ναρκωτικών πέρασε τον φίλο του για άλιεν και του κάρφωσε κηροπήγιο στον λαιμό

Για... πράσινο εξωγήινο πέρασε τον φίλο του Αλεξ Μόργκαν ο γόνος της πλούσιας οικογένειας Ελβετών μεγαλεμπόρων τέχνης Μπένετ φον Φέρτες ενώ βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ εξαιτίας λήψης κοκτέιλ ναρκωτικών και τον σκότωσε καρφώνοντας ένα κηροπήγιο στον λαιμό του.

Ο 23χρονος Αλεξ Μόργκαν βρισκόταν σε διακοπές για σκι σε γνωστό χειμερινό θέρετρο της Ελβετίας, όπου ζει η μητέρα του Κάτια Φάμπερ.

Την ημέρα της δολοφονίας του είχε πάει να επισκεφτεί τον φίλο του Μπένετ στη βίλα της οικογένειας Φέρτες στη Χρυσή Ακτή της λίμνης της Ζυρίχης.

Οι δύο άντρες γνωρίζονταν από τις σπουδές τους στο πανεπιστήμιο Regent, από όπου ο Μόργκαν είχε πάρει το πτυχίο του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Ενώ η χιονοθύελλα μαινόταν έξω, οι δύο άντρες άρχισαν να πίνουν, σε ένα πάρτι για δύο, με τον Φέρτες να καταλήγει στην κατανάλωση αλκοόλ, κεταμίνης, κοκαΐνης και υπνωτικών χαπιών, πέφτοντας σε μια ψυχωτική κατάσταση με παρανοϊκές ψευδαισθήσεις.

Το μοιραίο κοκτέιλ ουσιών είχε αποτέλεσμα ο 31χρονος Φέρτες να εκλάβει τον φίλο του για «πράσινο εξωγήινο» που προσπαθούσε να τον σκοτώσει.

Ασφυξία

Ετσι, ξεσπώντας σε ένα φρικιαστικό παραλήρημα βίας, μαχαίρωσε τον Μόργκαν με θραύσματα γυαλιού από ένα τραπεζάκι που έσπασαν, τον χτύπησε με ένα γλυπτό βάρους δύο κιλών και μπήγοντάς του ένα κηροπήγιο μήκους ενός μέτρου στο λαιμό του τού προκάλεσε ασφυξία.
Την επόμενη ημέρα στις επτά το πρωί ο ίδιος ο Φέρτες κάλεσε την αστυνομία, λέγοντας ότι υπάρχει ένας «σοβαρά τραυματισμένος άντρας» στο σπίτι του.

Ο φόνος διαπράχθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2014, ωστόσο πριν από λίγες μέρες άρχισε να εκδικάζεται η υπόθεση και να γίνονται γνωστές οι πτυχές της στο ελβετικό δικαστήριο του Μάιλεν.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, ο Μόργκαν ήταν δεινός σκιέρ, έπαιζε ράγκμπι, ποδόσφαιρο και ήθελε να γίνει ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του.
Ομως, και ο Φέρτες από την πλευρά του απολάμβανε τον σεβασμό τόσο ως γόνος μιας από τις πιο γνωστές και πλούσιες οικογένειες εμπόρων τέχνης της Ελβετίας, του Λάζλο φον Φέρτες (με αριστοκρατικές καταβολές), όσο και με τη συμπεριφορά του.

About katiatser

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου