Αεροπλάνο έκανε διεθνή πτήση με επιβάτες στον διάδρομο


Σε εξέλιξη είναι έρευνα τις τελευταίες μέρες σχετικά με αεροπλάνο του εθνικού αερομεταφορέα του Πακιστάν, το οποίο έκανε διεθνή πτήση με επιβάτες να είναι όρθιοι στον διάδρομο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Dawn, στην εν λόγω πτήση της Pakistan International Airlines (PIA) με Boeing 777 από το Καράτσι στη Μεδίνα της Σαουδικής Αραβίας στα τέλη Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε με επτά επιβάτες περισσότερους, που διέθεταν χειρόγραφες κάρτες επιβίβασης. Πιο συγκεκριμένα, το αεροπλάνο έπρεπε να μεταφέρει έως 409 άτομα και το συγκεκριμένο είχε 416.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους δήλωσε στην εφημερίδα ότι ενημερώθηκε για τους επιπλέον επιβάτες μετά την απογείωση και δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω, καθώς για να μπορέσει να προσγειώσει με ασφάλεια το αεροπλάνο, θα έπρεπε να αδειάσει καύσιμα.

"Είχε αποχωρήσει και ο αξιωματούχος υπεύθυνος για τον θάλαμο των επιβατών, ο οποίος δεν είχε επισημάνει, πριν το κλείσιμο της πόρτας, ότι υπήρχαν επιπλέον άτομα. Ως εκ τούτου, μετά την απογείωση, η άμεση προσγείωση πίσω στο Καράτσι, ήταν αδύνατη", είπε ο κυβερνήτης.
Και πρόσθεσε: "Να σημειωθεί ότι η άμεση προσγείωση στο Καράτσι μετά την απογείωση απαιτούσε το άδειασμα πολλών καυσίμων, κάτι που δεν ήταν προς το συμφέρον της εταιρίας".

Τα τελευταία χρόνια η PIA αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, με χρέη, γήρανση του στόλου και μια σειρά από σκάνδαλα διαφθοράς. Οι απώλειες της φτάνουν τα 3 δισ. δολάρια ενώ το 2013 πιλότος της εταιρίας συνελήφθη στη Βρετανία καθώς επρόκειτο να πετάξει με 180 επιβάτες, όντας υπό την επήρεια αλκοόλ. Πέρσι τον Δεκέμβριο αεροπλάνο της PIA συνετρίβη στο βορειοανατολικό Πακιστάν, με νεκρούς και τους 47 επιβάτες.


About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου