Ερντογάν κατά κυπριακής σημαίας: Δεν είναι μόνο ελληνικό το νησί


Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σήμερα στην 7η Σύνοδο Κορυφής του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε για πρώτη φορά μετά το Μον Πελεράν στο Κυπριακό και επέκρινε τη χρήση της σημαίας της Κύπρου στις ευρωπαϊκές συναντήσεις.

Ερντογάν κατά κυπριακής σημαίας: Δεν είναι μόνο ελληνικό το νησί -Απάντηση ΥΠΕΞ
Προκλητικός ξανά ο Ερντογάν, σε νέες αναφορές του για το Κυπριακό. Εν ολίγοις, απείλησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι με «τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα καταλάβει ότι η Κύπρος δεν είναι μόνο ελληνική», μεταδίδει το Sigmalive.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σήμερα στην 7η Σύνοδο Κορυφής του Βοσπόρου στην Κων/πολη, αναφέρθηκε για πρώτη φορά μετά το Μον Πελεράν στο Κυπριακό και επέκρινε τη χρήση της σημαίας της Κύπρου στις ευρωπαϊκές συναντήσεις.

Ο Ερντογάν επέκρινε τη χρήση σημαίας της Κύπρου καθώς, όπως υποστήριξε, «δείχνει όλο το νησί κι έτσι δίνει την εντύπωση ότι η Κύπρος είναι μόνο ελληνική».

Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία. Εσύ είσαι η Διοίκηση Νότιας Κύπρου και στα βόρεια υπάρχει η Τουρκική Δημοκρατία. Θα το καταλάβουν, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο».

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε μάλιστα ότι ο στόχος των ελληνοκυπρίων είναι να πάρουν όλη την Κύπρο και η Τουρκία να μην ανακατευτεί πουθενά.

ΥΠΕΞ: Αυθαίρετοι συμψηφισμοί

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με δηλώσεις τουρκικής ηγεσίας σχετικά με το Κυπριακό, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, δήλωσε τα εξής: 

«Για μία ακόμη φορά η τουρκική ηγεσία προσπαθεί να εξισώσει το θύτη με το θύμα, προχωρώντας σε ανιστόρητους και αυθαίρετους συμψηφισμούς που επιχειρούν να διαγράψουν τις ευθύνες της Τουρκίας ως κατοχικής δύναμης».



About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου