Δωρεάν μαζικές μεταφορές στο Σαν Φρανσίσκο λόγω επίθεσης χάκερ


Η υπηρεσία μαζικών μεταφορών του Σαν Φρανσίσκο επλήγη από επίθεση χάκερ με αποτέλεσμα οι πολίτες να μπορούν να χρησιμοποιούν τα μέσα δωρεάν.

Οι χάκερ ζήτησαν «λύτρα» 100 bitcoins, που αντιστοιχούν σε περίπου 70.000 δολάρια. Για προληπτικούς λόγους, η υπηρεσία προέβη στην απενεργοποίηση όλων των μηχανημάτων εισιτηρίων στο δίκτυο. Υπολογιστές σε όλο το δίκτυο, περιλαμβανομένων και των σταθμών, αχρηστεύθηκαν, προβάλλοντας ένα μήνυμα από τους δράστες: «You Hacked, ALL Data Encrypted. Contact For Key(cryptom27@yandex.com)ID:681 ,Enter».

Η Yandex είναι ρωσική διαδικτυακή εταιρεία που, μεταξύ άλλων, παρέχει υπηρεσίες email και κοινωνικής δικτύωσης. Τα τρένα τα ίδια δεν επηρεάστηκαν, και αξιωματούχοι της πόλης ανακοίνωσαν πως είναι σε εξέλιξη έρευνα.

«Δεν υπήρξαν επιπτώσεις στις υπηρεσίες, στα συστήματα ασφαλείας ή στα προσωπικά δεδομένα των πελατών μας» είπε εκπρόσωπος στο BBC. «Το περιστατικό τελεί υπό διερεύνηση, οπότε δεν θα ήταν σωστό να παρέχουμε επιπλέον πληροφορίες σε αυτή τη φάση».

Η Municial Transportation Agency έχει υπό την επίβλεψή της τα τρένα, τα τραμ και τα λεωφορεία της πόλης. Την Κυριακή τα μηχανήματα εισιτηρίων επανήλθαν κανονικά σε λειτουργία, αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν τελικά η επίθεση αντιμετωπίστηκε ή όχι.

Σύμφωνα με την τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα Hoodline, ο χάκερ είχε δώσει μια λίστα με μηχανήματα τα οποία ισχυριζόταν πως είχε μολύνει στο δίκτυο της υπηρεσίας- πάνω από 2.000 συνολικά. Περιλαμβάνονταν και πολλοί υπολογιστές εργαζομένων, καθώς και μηχανήματα τα οποία χρησιμοποιούνταν για τις πληρωμές και τη διατήρηση προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων.
Ο χάκερ είχε υποστηρίξει την Κυριακή πως η υπηρεσία είχε «άλλη μία ημέρα» για να προβεί σε συμφωνία.



About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου