Φαρμακοποιοί: Η Γερμανία κλείνει τα «σύνορά της» σε μη διατιμημένα φάρμακα


Η γερμανική κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας φέρνει άμεσα νομοσχέδιο στη Βουλή που θα απαγορεύει την αποστολή φαρμάκων στη Γερμανία! Αυτή είναι η απάντηση της χώρας αυτής στην σύσταση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για ελεύθερη αποστολή φαρμάκων χωρίς διατίμηση…

Όπως αναφέρουν σε αποκλειστικό τους δημοσίευμα στο farmakopoioi.blogspot οι φαρμακοποιοί, "σάλο έχει προκαλέσει στους Γερμανούς φαρμακοποιούς η σύσταση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σύμφωνα με τη οποία η κρατική διατίμηση φαρμάκων δεν είναι απαραίτητη για αποστολές φαρμάκων από το εξωτερικό. Έτσι θα μπορούσαν οι Γερμανοί ασθενείς να λαμβάνουν φάρμακα σε τιμές πολύ φθηνότερες από εξωτερικό.

Σήμερα λοιπόν, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο - και σας παρουσιάζουν σε αποκλειστικότητα οι Farmakopoioi - ότι η γερμανική κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας φέρνει άμεσα νομοσχέδιο στη Βουλή που θα απαγορεύει την αποστολή φαρμάκων στη Γερμανία!

Έτσι λοιπόν η κρατική διατίμηση προστατεύεται από τη γερμανική κυβέρνηση υιοθετώντας την επιθυμία των φαρμακοποιών αλλά και ευρωπαϊκών δικαστηρίων ότι το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να πωλείται παντού σε όλη την επικράτεια στην ίδια τιμή προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων για τη δημόσια υγεία.

Βλέπουμε λοιπόν ότι όταν οι κυβερνώντες θέλουν, μπορούν να αποφύγουν την.. επιδημία της εποχής που δεν είναι άλλη από την πλήρη απελευθέρωση των φαρμάκων, ιδιαίτερα σε χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα διάσωσης.

Η Γερμανία δίνει το παράδειγμα ότι το φάρμακο είναι και θα παραμείνει κοινωνικό αγαθό..."



About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου