Η Λίβερπουλ «φωνάζει» πως πάει για πρωτάθλημα!



Εκεί όπου τρία χρόνια πριν έχασε το πρωτάθλημα, σήμερα πέρασε «αέρα». Η Λίβερπουλ έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, επικράτησε με το εμφατικό 4-2 της Κρίσταλ Πάλας και… βροντοφώναξε πως πάει για κούπα. 


Έπαιξε με τη… φωτιά αλλά δεν κάηκε! Η Λίβερπουλ πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, πέρασε από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας με το εμφατικό 4-2, εκεί όπου πριν τρεις σεζόν είχε κάνει γκέλα ολκής με 3-3 και είχε χάσει ουσιαστικά το πρωτάθλημα, πιάνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας τις Σίτι και Άρσεναλ και δήλωσε παρών στη μάχη του τίτλου! 

Το παιχνίδι είχε καταιγιστικό ρυθμό και τα γκολ έμπαιναν βροχή! Η Λίβερπουλ είχε την κατοχή της μπάλας, έπαιζε γρήγορο ποδόσφαιρο και προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ και στην πρώτη καλή στιγμή της άνοιξε το σκορ. 

Ο Χέντερσον έσκαψε για τον Μορένο, αυτός γύρισε τη μπάλα στην περιοχή και ο επερχόμενος Τσαν άνοιξε το σκορ με πλασέ στο 16’. Η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε, όμως, μόλις δύο λεπτά. Ο Λόβρεν έκανε τραγικό γύρισμα προς τον Κάριους, ο ΜακΚάρθουρ επωφελήθηκε και με κεφαλιά νίκησε τον Κάριους που έκανε κακή έξοδο! Ωστόσο, η απάντηση της Λίβερπουλ ήταν άμεση καθώς στο 21’ πήρε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ. Ο Κουτίνιο έκανε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Λόβρεν πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και με κεφαλιά νίκησε τον Μανταντά, παίρνοντας εκδίκηση για το προηγούμενο τραγικό λάθος που είχε κάνει. 

Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, η Λίβερπουλ συνέχιζε να κάνει ευκαιρίες, είχε δοκάρι με τον Μορένο και τελικά πλήρωσε την αστοχία της. Ο Ζαχά έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο ΜακΚάρθουρ κέρδισε στον αέρα τον Λόβρεν και με κεφαλιά ισοφάρισε εκ νέου (33’). Στα… καπάκια, οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμη δύο τεράστιες ευκαιρίες με τον Μανέ σε διάστημα ενός λεπτού αλλά ο Μανταντά με τη βοήθεια του δοκαριού «έβγαλε» την κεφαλιά του και στην ακριβώς επόμενη φάση, το πλασέ του Αφρικανού από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ. Η Λίβερπουλ εν τέλει πήρε αυτό που άξιζε βάσει των ευκαιριών της και πήγε προηγούμενη στο ημίχρονο, καθώς ο Ματίπ με κεφαλιά έπειτα από νέο κόρνερ του Μορένο έκανε το 3-2 για την ομάδα του (44’). 

Στο δεύτερο μέρος η Κρίσταλ Πάλας μπήκε με σαφή σκοπό να πιέσει ώστε να πετύχει την ισοφάριση. Έφθασε πολύ κοντά στο 48’ αλλά ο Κάριους έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Ζαχά μέσα από την περιοχή. Έξι λεπτά αργότερα, πάντως, ο Μανταντά κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι καθώς νίκησε σε τετ-α-τετ τον Μανέ που είχε φύγει… σφεντόνα στην αντεπίθεση. Στο 60ο λεπτό δε, Λαλάνα και Λόβρεν πίεσαν τον Ζαχά ο οποίος έπεσε μέσα στην περιοχή, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε». Τα λεπτά περνούσαν, οι γηπεδούχοι έβγαιναν όλο και πιο μπροστά για να ψάξουν το γκολ και την… πάτησαν! Ο Χέντερσον έβγαλε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας τον Φιρμίνο, ο οποίος με άψογο τσίμπημα πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Μανταντά και έβαλε τη… σφραγίδα του στην εμφατική νίκη της Λίβερπουλ στο Πάλας! 

Σάββατο, 29/10 

Σάντερλαντ-Άρσεναλ 1-4 
(64' πέν. Ντεφό - -19', 78, Σάντσες, 71', 76' Ζιρού) 

Γουότφορντ-Χαλ 1-0 
(83' Ντόουσον) 

Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Σίτι 0-4 
(19',28' Αγκουέρο, 79', 90' Γκουντογκάν) 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπέρνλι 0-0 

Τότεναμ-Λέστερ 1-1 
(43' Γιάνσεν πεν. - 48' Μούσα) 

Μίντλεσμπρο-Μπόρνμουθ 2-0 
(39' Ραμίρες, 56' Ντάουνινγκ) 

Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ 2-4 
(18', 33' ΜακΚάρθουρ / 16' Τσαν, 21' Λόβρεν, 44' Ματίπ, 71' Φιρμίνο) 

Κυριακή 30/10 

Έβερτον-Γουέστ Χαμ (15:30) 
Σαουθάμπτον-Τσέλσι (18:00) 

Δευτέρα 31/10 

Στόουκ-Σουόνσι (22:00) 

Η επόμενη (11η) αγωνιστική 

Σάββατο 5/11 

Μάντσεστερ Σίτι – Μίντλεσμπρο (17.00) 
Γουέστ Χαμ – Στόουκ 
Μπέρνλι – Κρίσταλ Πάλας 
Μπόρνμουθ – Σάντερλαντ 
Τσέλσι – Έβερτον (19.00) 

Κυριακή 6/11 

Άρσεναλ – Τότεναμ (14.00) 
Χαλ – Σαουθάμπτον (16.15) 
Λίβερπουλ – Γουότφορντ 
Σουόνσι – Μαν. Γιουνάιτεντ (17.00) 
Λέστερ – Γουέστ Μπρομ (18.30) 

Πηγή sport-fm.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου