Πόσα πληρώνουν τα κράτη τους χρυσούς Ολυμπιονίκες τους



Ελλάδα και Βρετανία δεν δίνουν τίποτα



Ορισμένοι αθλητές αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τις στιγμές περηφάνιας και την δόξα που θα γευτούν, κάποιο άλλοι ωστόσο αποσκοπούν και στο χρηματικό έπαθλο που συνοδεύει ένα μετάλλιο.

Μερικές χώρες ανταμείβουν αδρά όσους αθλητές καταφέρνουν να φέρουν στη χώρα ένα χρυσό μετάλλιο, αναφέρει ο Independent.  Η Μεγάλη Βρετανία και η Ελλάδα ωστόσο δεν προσφέρουν ούτε ευρώ.

Ο κολυμβητής Τζόζεφ Σκούλινγκ για παράδειγμα, από τη Σιγκαπούρη έγινε ο πρώτος αθλητής της χώρας του που κερδίζει χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και έλαβε το ποσό των 753 χιλιάδων δολαρίων.

Ακολουθεί η λίστα με τις χώρες, οι οποίες μέσω των ομοσπονδιών πληρώνουν έναν αθλητή που επιστρέφει στην πατρίδα με το χρυσό.


Η Σιγκαπούρη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 753 χιλιάδες δολάρια, η Ινδονησία ακολουθεί με 383 χιλιάδες δολάρια και στην τρίτη θέση βρίσκεται το Αζερμπαϊτζάν με 255 χιλιάδες δολάρια. Την πεντάδα συμπληρώνουν το Καζακστάν με 230 χιλιάδες και η Ιταλία με 185 χιλιάδες δολάρια αντίστοιχα.

Ακολουθεί η Γαλλία με 66 χιλιάδες δολάρια και η Ρωσία με αμοιβή 61 χιλιάδων δολαρίων.

Η Νότιος Αφρική προσφέρει 36 χιλιάδες δολάρια στους αθλητές της, που κερδίζουν χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ οι ΗΠΑ τους ανταμείβει με 25 χιλιάδες δολάρια. Η Γερμανία προσφέρει από 20 χιλιάδες δολάρια και η Αυστραλία 15 χιλιάδες δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Νοτιοκορεάτες αθλητές παίρνουν απαλλαγή από το στρατό, ενώ οι Γερμανοί έχουν εφ’ όρου ζωής προμήθεια από μπύρες.

Πηγή newsbeast.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου