Νέο κύμα καύσωνα - Στους 39 βαθμούς τη Δευτέρα ο υδράργυρος


Κυριακή 31/7 η θερμοκρασία άγγιξε τους 36 βαθμούς ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» στους 38 και κατά τόπους στους 39

Με υψηλές θερμοκρασίες φαίνεται πως θα μας κάνει ποδαρικό ο Αύγουστος, αφού σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου τη Δευτέρα σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου.Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 21 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 34, στα νησιά του Αιγαίου από 24 έως 34 και στην Κρήτη από 20  έως 34.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ωστόσο το μεσημέρι και απόγευμα θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, μακριά όμως από τις ακτές θα είναι βορειοδυτικοί 4 έως 5 μποφόρ.



Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στις ανατολικές ακτές 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς.

Την ίδια ώρα, η πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Δευτέρα κάνει λόγο για υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. Την Τρίτη η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα ενώ από Τετάρτη θα σημειωθεί μια μικρή πτώση στον υδράργυρο.

Πηγή: Πρώτο θέμα

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου